Американці створили 3D-мапу руйнувань Донецького аеропорту. Відео

— 22 січня 2015, 10:35

"Безпілотник - дуже корисний, коли повідомляє про події, що відбуваються на полі бою. Ціна війни та жахливі порушення прав людини можуть бути показані широкому загалу, який часто буває дезінформований та неосвічений, коли справа стосується до військових конфліктів", - йдеться на сайті спільноти.

Donetsk Int'l Airport Terminal by Matthew Schroyer on Sketchfab

Тривимірну карту було створено на основі відеоролика групи активістів Армія SOS, які зняли Донецький аеропорт та його руйнування 15-го січня. Вони брали один кадр в секунду та обробляли його за допомогою спеціального программного забезпечення.

Donetsk Int'l Airport ATC by Matthew Schroyer on Sketchfab

"Це не тільки зробило можливим генерувати тривимірні моделі в зону бойових дій, але і дозволили створити фотокарти, які "упіймали" ландшафт у ключовий момент історії", - повідомляється на сайті розробника.

Donetsk Int'l Airport Destroyed Aircraft by Matthew Schroyer on Sketchfab

У моделі деталі, яких не видно на відео, оживають. Моделі містять маркери, які вказують на ті чи інші об'єкти, як наприклад повалені стелі, смотрові майданчики на скляні елементи, про які всі забувають. Там де інформація не була доступна, її генерували за допомогою карт Google.

Відеоролик Армії SOS, який став основою для карти.

Реклама:

Головне сьогодні