Активістці з Лісового масиву спалили машину

— 24 січня 2015, 14:58

Про це "Українській правді. Життя" повідомила сама постраждала.

"Я довгий час борюся за зміну керівництва ОСББ, які керують нашим будинком незаконно, проводять махінації з грошима, не надають нам відповідних послуг. Влітку я отримувала погрози. Навіть через сусідів передавали "Перекажіть Валерії, що ходити з дитиною по вулиці не зовсім безпечно". А от сьогодні вночі, за кілька днів до суду я отримала такий подарунок – моє авто спалили", - розповіла активістка.

Вона додала, що її сусідка бачила, як невідомий чоловік у кепці і капюшоні кинув під ліве крило машини пляшку з запалювальною сумішшю.

"Ми відразу викликали правоохоронців і пожежників. Тут на місці працювали міліція, мнсники, слідчі. Усі в один голос сказали, що це підпал", - розповіла Перцухова.

За словами жінки, вона разом з десятком інших мешканців будинку упродовж більш ніж 3 років намагається змінити керівництво ОСББ "Лісова пісня".

"Обманним шляхом і фальсифікаціями загальних зборів у 2011 році група шахраїв захопила статутні документи об’єднання. У слідчому відділі Деснянського райуправління міліції порушено відповідну кримінальну справу. На даний момент досудове слідство триває. Фігуранти справи ОСББ "Лісова пісня" підозрюються у рейдерських захопленнях по всій Україні", - заявила Перцухова.

Вона розповіла, що їхній житловий комплекс був проблемним з самого початку.

"Спочатку у нас був балансоутримувач від забудовника, були високі тарифи, а послуги відповідні не надавалися. Ми тоді тільки заселились, ніхто нікого не знав. Прийшов сусід з 15-го поверху, сказав, що нам треба ОСББ, свої юристи, щоб самі все вирішували і поступово приводили до ладу наш будинок. От він привів нам таке керівництво. І він сам тепер входить у правління", - розповіла Перцухова.

Коли люди не отримували відповідних послуг і не мали змоги заключити відповідні договори, вони вирішили змінити ситуацію.

"Ми запросили калькуляцію тарифу і звіти по витратах і виконаній роботі. Нам цього нічого не надали. Навіть, коли приходило КРУ, вони не надали документи, закрили двері і сказали, що не працюють. Ми зараз звернулись до КРУ, щоб вони вже зробили слідчу виїмку документів", - розповіла активістка.

Мешканці підозрюють, що керівництво ОСББ краде кошти, "бо ніколи ні звітів, ні розрахунків людям ніхто не надавав", тому частина людей перестали платити за послуги з утримання будинку.

"Я знаю, що маю борг, я його не заперечую, знаю, що повинна сплатити, але я хочу знати, за що маю платити. У нас навіть договори досі не заключені. Калькуляції тарифу немає. Ми хотіли провести загальні збори, але керівники ОСББ просто втікають, або приводять "масовку", яка не дає провести збори", - сказала Перцухова.

Вона додала, що люди подали до суду на керівництво ОСББ. Суд мав бути 27 січня.

Реклама:

Головне сьогодні