Українську молодь безкоштовно навчатимуть писати комп'ютерні коди

— 27 січня 2015, 17:00

Акцентом програми стане розвиток навичок кодування, а також навчання знанням, необхідним молодим людям для успішного пошуку роботи, започаткування власної справи, навичок соціального підприємництва, громадської діяльності і тощо, йдеться у повідомленні організації .

За словами Тетяни Марушевської, директора з маркетингу "Майкрософт Україна", уміння кодувати в світі стає базовою навичкою, на рівні з умінням говорити, читати і писати.

"Уже 90% роботодавців в Європі вимагають комп'ютерних навичок, до 2020 року кількість таких вакантних робочих місць досягне 900 тисяч. За допомогою центрів IDEA та ініціативи YouthSpark, наша молодь зможе отримати навички, необхідні для життя і роботи в сучасному світі технологій, а наша країна зробить ще один крок до економіки знань", - каже вона.

Проект IDEA заснований в 2008 році і реалізується міжнародною неприбутковою організацією PH International у співпраці з мережею українських неприбуткових неурядових організацій, що мають у своїй структурі комп'ютерні навчальні центри IDEA.

Проект створений для розвитку інформаційної грамотності та культури в Україні. До кінця 2015 року в рамках проекту планується надати допомогу 175 тис. оосіб (з моменту заснування). Загальні інвестиції Microsoft в проект склали близько 1,2 млн. доларів, включаючи пряме фінансування і вартість програмного забезпечення, наданого безкоштовно організаціям, які приєдналися до мережі.

"Українська правда. Життя"

Реклама:

Головне сьогодні