В столиці відкриється студія розвитку для дітей з аутизмом, де навчатимуть національної культури

— 29 січня 2015, 16:22

Як йдеться у повідомленні фонду допомоги дітям із синдромом аутизму, в студії проходитимуть групові розвиваючі заняття за напрямками: арт-терапія, казко-терапія, фізичний розвиток, ігро-терапія, соціальні історії та ігрові постановки (інтерактивний театр).

Всі заняття будуть спрямовані на всебічний розвиток дитини: розвиток сприйняття і осмислення мови, уяви, дрібної і великої моторики, соціальних та комунікативних навичок, покращення просторової орієнтації, координації, спритності, рівноваги, сили, сміливості.

Особливістю нової студії є акцент на соціальних історіях, які будуть частиною кожного заняття. Ці "історії" допоможуть особливим дітям навчитися застосовувати отримані навички у повсякденному житті. Дітей навчатимуть спільно що-небудь створювати, разом грати, співпрацювати, разом вирішувати проблеми.

Учні також матимуть можливість знайомитися з національною культурою України, зокрема, через творчість Шевченка.
"Ми спільно з Фондом будемо працювати над розробкою екскурсій для особливих дітей та їхніх сімей, - говорить Олена Черненко, вчений секретар Національного музею Тараса Шевченка, куратор проекту "Музей без бар'єрів: від теорії до практики". – Адже такі діти не повинні бути ізольовані від культурної спадщини нашої держави".

"Українська правда. Життя"

Реклама:

Головне сьогодні