Бажаючих жити і працювати в Україні стало більше - опитування

— 24 лютого 2015, 10:25

Про це свідчать дані опитування кадрового порталу HeadHunter Україна.

Так, 83% офісних співробітників думають про еміграцію. Проте кількість тих, в кого є серйозні наміри виїхати закордон, помітно скоротилася і тепер складає 29%. Рік тому таких було 44%.

А ось відсоток бажаючих жити і працювати в Україні, навпаки, збільшився. Тих, хто не планує виїжджати з країни, стало в чотири рази більше — 17% у порівнянні з 4% в 2014 році.

Більше за інших налаштовані на еміграцію працівники нафтогазового сектора. Кожен другий з-поміж тих, хто працює в цій сфері, має серйозні наміри поїхати закордон, а кожен третій допускає таку можливість.

На другому місці знаходяться працівники охорони здоров’я — 38% рішуче налаштовані виїхати закордон і ще 55% задумуються про зміну місця проживання та роботи. Не далеко від них енергетики, металурги і промисловці — 37% і 45% відповідно.

Бачать хороші перспективи для себе за кордоном і айтішники. Третина вже збирається будувати кар’єру за межами України, а кожен другий інколи задумується про те, щоб виїхати.

Менше за всіх націлені працювати за кордоном представники агросектору. 36% із них бажаються лишитися в Україні.

Також планує кар’єру в Україні кожен четвертий працівник медіа і телекомунікацій і кожен п’ятий працівник у сфері транспорту, легкої і харчової промисловості, а також послуг для бізнесу.

В опитуванні взяв участь 1771 респондент.

"Українська правда. Життя"

Реклама:

Головне сьогодні