Пристрасті навколо сукні: в Інтернеті спалахнула грандіозна суперечка щодо кольорів

— 27 лютого 2015, 14:33

До палких обговорень в соцмережах під тегом #TheDress долучилися модель Кім Кардашян, репер Каньє Вест, оскароносна актриса Джуліанна Мур, співаки Тейлор Свіфт та Джастін Бібер.

Про це пише Business Insider.

Почалося з того, що дівчина на ім'я Кейтлін МакНіл, котра мешкає на Шотландському острові Колонсей, побувала на весіллі в друзів. Вона виклала в Tumblr фото сукні, яку надягала мати нареченої. Згоди щодо того, яка ж вона: синьо-чорна чи біло-золотава, спершу не дійшли наречені, а потім - друзі авторки посту. Уже незабаром ця дискусія, наче лісова пожежа, охопила Інтернет.

Цікаво, що сукня збила з пантелику навіть програму Photoshop, котра вгледіла в ній і синій, і золотавий.

Натомість справжня відповідь ось: синій та чорний.

Як пояснив невролог із Вашингтонського університету Джей Нейтц у коментарі The Wired, людей ввело в оману освітлення. Залежно від своїх припущень, чи було це фото зроблене посеред дня або надвечір, інтернет-користувачі ігнорували або сині відтінки, або жовті, та робили відповідні висновки щодо його кольору.

Крім цього, те, в якій кольоровій гаммі людина сприймає об'єкти, залежить від того, яких фоторецепторів у її сітківці більше - паличок або колбочок.

Злощасна сукня, що спричинила масовий обман зору, продається на сайті Amazon, й інтернет-користувачі вправляються в дотепності й там.

"Через цю сукню я втратив усіх друзів, і тепер мені так самотньо", - написав один із них.

"Де опція білий із золотавим?! Знаю, вона десь існує, мусить існувати!", - заявив інший.

Фото з Tumblr та з сайту Business Insider

Реклама:

Головне сьогодні