Психологи: схильність до подружніх зрад можуть видати пальці

— 6 лютого 2015, 16:45

Дослідники вирахували, люди, в яких вказівний та безіменний пальці однакової довжини, частіше бувають вірними своєму партнерові. Ті ж, у кого безіменний палець довший – більш схильні до скоків у гречку.

Про це пише The Daily Mail.

Хіромантія тут ні до чого, просто в людей із довгим безіменним пальцем буває вищий рівень тестостерону, пояснюють психологи з Оксфордського та Нортумбрійського університетів.

Звісно, за рівнем гормонів не можна передбачити вчинків окремої людини, але можна припустити, чи буде вона більш схильною до невпорядкованих статевих відносин.

Дослідники вважають, що довжина безіменного та вказівного пальців закладається під впливом гормонів, ще коли дитина перебуває в матці.

"На людську поведінку впливає багато чинників, наприклад, середовище та життєвий досвід, а те, що відбувається в матці, може мати лише дуже незначний ефект відносно чогось настільки складного, як сексуальні стосунки", - підкреслює професор Оксфордського університету Робін Данбар.

Учені вже не вперше звертають увагу на співвідношення безіменного та вказівного пальців. Кілька років тому дослідники з Університету Стерлінга припустили, що люди з довшими безіменними пальцями частіше мають красиві обличчя. Тут, знов-таки, пояснення може критися в тестостероні, який впливає на лицьову структуру ембріона.

Також науковці вважають, що ті, в кого безіменний палець довгий, частіше стають багаті. Також довжину цього пальця пов'язують із музичними здібностями та, коли йдеться про жінок, зі схильністю до лесбійства.

Реклама:

Головне сьогодні