Паніка? Істерика? Сміх!

Історія фестивалю "На дні" починається у соціальних мережах. Спершу статус, а потім сторінку Facebook-події вподобало дуже багато українських юзерів. І не просто вподобало, а долучилося: декілька тижнів тривало обговорення, обмін анекдотами, містифікації, жартівливі оголошення та інші веселі безумства.

Першоджерело та причина такого успіху – в ідеальному попаданні. В мить, коли всі панікували, бо долар "уже по 40", і коли в обмінниках таблички з курсом валют навіть не виставляли, тон абсурду видавався єдиним правильним. Паніка? Істерика? Так, і паніка, і істерика.

З часом онлайн-жарт перетворився на реальний одноденний фестиваль. Попри платний вхід, який коштував аж один долар за котримсь із курсів – 23 гривні – публіки прийшло дуже багато. Для того, аби потрапити на фестиваль, потрібно було вистояти довгеньку чергу.

А спонтанна парковка авто на узбіччі починалася ще за півкілометра до входу на територію фестивалю.

Чи реал відтворив віртуал? Як це часто буває, пожартовані в інтернеті жарти виявилися смішніші.

А Музей авіації вперше постав як місце проведення подібних масових подій. Фестиваль дуже прикрасила можливість розглядати літаки з вертольотами. А у випадку dj-сцени один з літаків навіть використали як майданчик.

Однією з головних знахідок фестивалю виявилася локація. Музей авіації – не тільки оригінальний вибір, але й дуже плідний для творення сцен для фестивальних подій. Наприклад, сцена діджеїв у вантажному літаку

На окрему похвалу також заслуговують креативні ятки з крамом та їжею – вони часто обігрували тему фестивалю. Хоча в низці випадків тарілки продавали як тарілки, а каву – як каву. Хіба що ціну могли жартома вказати в доларах.

"На дні" виглядає як потенційно дуже цікава подія, якій трохи забракло кураторського висловлювання. Водночас, локація "Печера пізнання" мала максимально продуману та смішну водночас програму.

В "Печері пізнання" знаходився епіцентр інтелектуальної частини програми – жартівливі лекції та майстер-класи, що покривали теми від гардеробу до самогоноваріння.

Сантехнік-психолог у міру есмішно розповідав про роботу змішувачів і клапанів – усього, що може текти та викликати паніку

В кожному разі, цей фестиваль – прецікавий старт, особливо з огляду на те, що ця подія була організована "з нуля". Далі буде?

Усі фото Артема Жавроцького

Реклама:

Головне сьогодні