На Інститутській хочуть ритуальний парк Пам'яті Героїв. В КМДА про це нічого не знають

— 26 березня 2015, 16:37

Серед організаторів його створення – громадський рух "Визволення", фонд "Пам'яті Небесної сотні", небайдужі українці, але немає жодної державної структури.

Про це на своїй сторінці у Facebook написав Голова Українського інституту національної пам'яті Володимир В’ятрович.

"Якщо вірити дивному стенду (не відповідає вимогам оформлення) почалося спорудження "Ритуального парку пам'яті героїв України - Небесної сотні", - зауважив В’ятрович.

"Я щось пропустив – а де обговорювалася можливість такого парку? Як він вписується в рамки конкурсу Територія гідності?", - написав він.

Зараз на Інститутській. Якщо вірити дивному стенду (не відповідає вимогам оформлення) почалося спорудження "Ритуального ...

Posted by Volodymyr Viatrovych on 26 березня 2015 р.

Як повідомив у коментарі УП.Життя голова Департаменту міського благоустрою та збереження природного середовища КМДА Дмитро Білоцерковець, "місто не видавало ніяких документів, ніяких дозволів на створення цього парку".

"Тому це самовільна ініціатива громадян. Є глобальна стратегія міста ("Територія гідності"), ніякої іншої ініціативи місто не проявляло і не погоджувало, це якась імпровізація", - сказав Білоцерковець.

Водночас, як йдеться у сюжеті "Першого Національного", на Інститутській справді планується зведення парку коштом благодійників. Про це журналістові розповів директор БФ "Пам'яті Небесної сотні" Андрій Павленко.

Як додавав голова ГО "Громадський рух визволення" Анатолій Тихончук, частково парк уже готовий, залишилось привезти сюди каплички, дзвіницю, та янголів охоронців.

"Проект віддали до КМДА, але відповіді ще не отримали", - сказав Тихончук.

Організатори міжнародного конкурсу "Територія гідності" (на концепцію оновленого громадського простору ядра Києва з меморалізацією подій Революції Гідності) зауважили, що про спорудження цього парку нічого не знають.

Так, член експертної ради конкурсу Владислава Осьмак сказала, що "вперше про це чує".

Так само відповіла громадський радник директора департаменту архітектури КМДА Тетяна Мосенцева: "Я нічого про це не чула, дізналась від вас, що там йдуть якісь роботи. З нами не контактували".

За її словами, 28 лютого закінчився прийом заявок на участь у конкурсні проектів "Території гідності". З-поміж 149 заявок на участь, після технічної експертизи на наявність усіх документів, не оприлюднення проектів у ЗМІ та подачі документів вчасно, до участі у конкурсі допущено 108 заявок

Найбільше робіт надійшло з України, є також зі США, Італії, Японії, Іспанії, Литви, РФ, Індії, Німеччини.

"Пройшли технічну експертизу і беруть участь у конкурсі 108. Ми зараз готуємось відкрити виставку просто неба на Майдані (з проектами реконструкції Майдану – ред..), а потім цю виставку показати в Одесі, Львові, Дніпропетровську і Харкові. Ми підготували проекти, аби їх надрукувати. Сподіваємось, до кінця березня ми цю виставку нарешті відкриємо2, - додала Мосенцева.

Пошук в єдиному реєстрі громадських формувань знаходить благодійний фонд "Пам'яті Небесної сотні" та громадський рух "Визволення".

"Українська правда. Життя"

Реклама:

Головне сьогодні