Тест

В Росії хочуть запровадити цензурування театральних репертуарів

Це випливає із заяви заступника глави адміністрації президента РФ Магомедсалама Магомедова, передають РИА Новости.

Він заявив, що репертуар державних театрів перед показом потрібно переглядати, аби уникнути ситуації з постановкою опери "Тангейзер" в Новосибірську.

Ситуація навколо новосибірської постановки опери "Тангейзер" викликала в РФ резонанс після того, як митрополит Новосибірський і Бердський Тихон заявив, що в опері не за призначенням використовується церковна символіка, що обурює віруючих.

"Я сьогодні розмовляв з міністерством культури. Напевно, треба на якомусь етапі дивитися репертуар, особливо державних театрів", - сказав Магомедов.

Він вважає, що прийняте Мінкультом РФ рішення про звільнення директора новосибірського театру Бориса Мездріча правильне. "Треба буде і далі простежувати, щоб на майданчиках важливих і загальноросійських були твори, які спрямовані на згуртування наших людей, на єдність народів країни, а не ті, які розколюють суспільство", - сказав заступник голови адміністрації Путіна.

Прокуратура порушила адміністративні справи у зв'язку з "оскверненням предметів релігійного шанування" відносно режисера-постановника опери "Тангейзер" Тимофія Кулябин і директора Новосибірського державного оперного театру Бориса Мездріча, який допустив оперу до показу.

Однак суд припинив адміністративні справи у зв'язку з відсутністю складу злочину. Прокуратура оскаржила це рішення.

У неділю стало відомо, що Мездріча звільнили з поста директора Новосибірського державного оперного театру, а на його місце призначено Володимира Кехмана, директора Михайлівського театру в Петербурзі.