"Ukraine Inspired": соціальний проект для модників. Фото

— 23 квітня 2015, 10:31

Це - соціальний проект Ukrainian Fashion Week (UFW), покликаний популяризувати колекцію речей та аксесуарів, на які нанесені авторські принти, вигадані Fashion-ілюстраторами та цитати відомих українських митців.

У підсумку - це креативна колекція із потужними і гарними соціальними меседжами.

За словами автора проекту Інги Вишневської, "Ukraine Inspired" був створений у березні 2014 року та щоразу представляв нову експозицію та ідею на модних подіях.

Спочатку, дизайнерські речі показували на UFW. Пізніше, проект перебрався до Одеси, а уже восени 2015-го року, було вирішено запустити продажі благодійних колекцій з ексклюзивними принтами на підтримку постраждалих українських бійців.

"Власні дизайнерські пропозиції-принти ми розробляли лише останні два рази. Перший раз восени на UFW. Тоді запрошеним дизайнером став Федір Возіанов. Його принтом став чорно-білий прапор. В рамках першого етапу, було зібрано 46 тис. гривень, які пізніше були переведені на рахунки двох постраждалих українських військових", - розповідає вона.

"Ми брали дуже багато різних цитат та пропонували їх ілюстраторам. Далі вони самі обирали ті, які їм сподобалися. Особливість у тому, що ми вперше запросили до такого проекту не дизайнерів, а саме ілюстраторів. Нам хотілося представити роботи інших людей. Так, менш відомих можливо, але не менш талановитих. І нам дуже хотілося обрати сильні цитати, які людина може вдягнути "на себе". Піти трошки глибше у відчутті патріотичного. Аби люди дійсно, обравши цю цитату, вивчили її. А можливо і пішли далі - пішли купувати книжки, повертатися до улюблених українських письменників", - ділиться Вишневська.На запитання про те, як саме обираються цитати, автор проекту розповіла, що вони виділяються із величезної кількості.

Кошти, отримані від одягу та аксесуарів підуть на доброчинність.

Принти для футболок. Фото з офіційного сайту

"Цього разу ми вирішили допомагати коштами "Центру допомоги пораненим". Він використає залучені кошти для закупівлі медичного обладнання в перше в Україні для відділення паліативної допомоги при Головному військовому клінічному госпіталі. Цей проект намагається забезпечити медичне обслуговування та умови реабілітації для бійців, які знаходяться у комі", - каже автор проекту.

У 2015-ому, команда проекту вирішила представити свою продукцію на "Книжковому арсеналі".

Прикраси для гаджетів

"На нашу думку, Книжковий Арсенал дуже тематично перегукується з ідеєю цьогосезонного проекту Ukraine Inspired", - зазначає дівчина.

На майбутнє, команда готується представити чимало "неочікуваних і потрібних ідей українських дизайнерів".

Інга Вишневська, автор проекту

"Я точно знаю, що цей проект житиме. Коли ми його робили вперше, то вважали це просто необхідною інсталяцією-експозицією. А тепер йому більше року, і він випускає власні колекції. Надалі ми спробуємо представити чимало неочікуваних і потрібних, але ідей українських дизайнерів. І спрямувати нашу благочинну складову на "створення" або можливо, розвиток чогось. Ми рухатимемося далі", - каже автор проекту.

"Українська правда. Життя"

Реклама:

Головне сьогодні