"Охматдит" передали під управління МОЗ

— 23 квітня 2015, 15:38

Про це повідомляється на сайті Кабінету Міністрів.

Передача об’єкту до сфери управління Міністерства охорони здоров'я України фактично розблокувала питання добудови "Охматдиту" та сприятиме продовженню його будівництва.

Як йдеться у повідомленні уряду, продовжити будівництво комплексу не дозволяла юридична колізія.

"З початку забудови комплексу функції замовника будівництва виконує Державне підприємство "Укрмедпроектбуд", а цей об’єкт входив до сфери управління Національного агентства з питань підготовки та проведення в Україні фінальної частини чемпіонату Європи з футболу 2012 року і реалізації інфраструктурних проектів. Нацагентства вже фактично не існує, а видатки на добудову лікувально-діагностичного комплексу у сумі 500 млн. грн. Законом України "Про Державний бюджет України на 2015 рік" закріплені за Міністерством охорони здоров’я України", - сказано в повідомленні.

Як відомо, в 2006 році було зібрано 262 мільйони гривень на будівництво "Лікарні майбутнього" подружжя Ющенків для онкохворих дітей. Але проект не був реалізований, і, крім назви, нічого не залишилося.

У 2011 році почалося зведення нового корпусу дитячої спеціалізованої лікарні "Охматдит", на який за три роки виділено 390 мільйонів гривень.

У 2014 році будівництво було заморожено.

Раніше Міністерство охорони здоров’я оцінило завершення будівництва корпусу D дитячої лікарні "Охматдит" (без його оснащення) у 473 мільйони гривень.

Реклама:

Головне сьогодні