Біг рятує життя. Кому і як можна допомогти на благодійних дистанціях Kyiv Half Marathon

У цю неділю, 26 квітня, в Києві відбудеться довгоочікуваний забіг Kyiv Half Marathon. Вулицями Києва в цей день пробіжуть близько 6 тисяч спортсменів.

Але деякі дистанції будуть благодійними - учасники напівмарафону вирішили приєднатися до світового руху Run For Charity, щоб зібрати кошти на користь соціальних проектів. Відомі фінансисти, юристи, журналісти та звичайні кияни бігтимуть 21 та 2 км заради допомоги хворим людям та тваринам.

Ми розібрались, кому і як можна допомогти у цю неділю.

Командний забіг на 21 км

Напівмарафон на користь благодійності бігтимуть сім команд. В кожній по 5-6 учасників - відомих діячів з різних сфер економіки. Команди представляють благодійні організації та збирають кошти на їхні проекти.

Цього року в напівмарафоні беруть участь такі фонди:

- "Таблеточки" (допомога дітям з раком крові);

Журналіст Анастасія Береза бігтиме марафон, аби зібрати 75 тис. грн на протимікробний препарат Зівокс, необхідний онкохворим дітям

- Happy Paw (допомога безпритульним собакам);

- "Даун Синдром" (допомога дітям із синдромом Дауна);

- "Лелеки" (допомога постраждалим внаслідок надзвичайних ситуацій, допомога пораненим військовим);

- "Відкриті серця" (допомога кардіологічним відділенням дитячих лікарень);

- "Сприяння та розвитку" (допомога постраждалим унаслідок АТО);

- "Крона" (допомога дітям із онокологічними та іншими важкими хворобами);

Кожна команда збирає кошти на якусь конкретну потребу. Наприклад,

Лікар-реаніматолог дитячої кардіології Кирило Часовський ("Відкриті серця") разом із командою збирає 360 тис. грн на педіатричний бронхофіброскоп, який допоможе лікувати дитячі життя.

Популярний instagram-блогер Євгенія Драч (команда Happy Paw) збирає 40 тис. грн, щоб нагодувати 800 безпритульних собак.

Відомий юрист Маркіян Ключковський (команда "Таблеточки") збирає 50 тис. грн на життєвонеобхідний антибіотик Цефосульбін для 10 дітей, а його колега по команді журналіст Анастасія Береза - 75 тис. грн на протимікробний препарат Зівокс, необхідний онкохворим дітям.

Підтримати команди, учасників і їхні проекти можна за допомогою сайту напівмарафону (кожен учасник має посилання на сайт або реквізити)

Або ж на сайті "Українській біржі благодійності" (представлені не всі команди благодійного забігу).

Благодійний забіг на 2 км

"Благодійний забіг заради майбутнього" на дистанцію у 2 км організовано спільно з Фундацією Дарини Жолдак (дитячі освітні програми та допомога дитячим лікарням).

Пробігти може кожен охочий, а кошти від забігу (реєстраційний збір становить 100 грн) будуть перераховані на придбання медичної бігової доріжки у реабілітаційний кабінет Київської міської клінічної дитячої лікарні №1.

Ця доріжка має наново навчити ходити дітей, які проходять реабілітацію після хвороби на менінгіт, пневмонію, після опіків, пошкоджень внаслідок автомобільних аварій або навіть після травми від сильного удару м’ячем під час уроку фізкультури в школі.

Також планові лікувальні курси потрібні для дітей з ураженнями нервової системи, наслідками нейроінфекцій, епілепсії.

Зареєструватися на забіг та допомогти зібрати кошти можна за посиланням.

Реклама:

Головне сьогодні