Тест

Гід по подіях травня

Травень – це маленька репетиція перед початком літа. Тож, її можна провести по-різному.

Хтось переміщається на природу – для таких людей досить шашликів та пива під гітару; інші проводять час, прогулюючись містом та роздивляючись архітектурні пам'ятки. Але, в першу чергу, весна – це пора цвітіння!

Вже почався відомий сезон цвітіння японської вишні-сакури та магнолії. А саме в Ужгороді знаходиться найдовша в Європі Алея Сакур. Пік цвітіння якраз припадає на травневі свята. І майже одночасно з сакурами зацвітають білі, рожеві та фіолетові магнолії, японська айва, яблуні.

Ужгород в сакурі. Фото: prokarpaty.info

У тому ж регіоні, ближче до Хуста, у районі урочища Кіреші, знаходиться Долина нарцисів. Вона вкривається квітами на початку травня і вже повністю розквітає ближче до середини місяця. Це найбільша у світі долина, яка природнім чином поросла рідкісним видом вузьколистого нарциса, занесеного до Червоної книги.

На півдні України ваші очі готове вразити поле цвітучою ковили. Рухатись необхідно у напрямку Херсону, заповідник "Асканія Нова" – орієнтовно в період з 10 по 15 травня.

Заповідник "Асканія Нова". Фото: partner-tur.com.ua

В центральній частині України можна знайти Українські Нідерланди – в Кіровоградському дендропарку розквітає понад 500 тисяч тюльпанів, який триватиме до середини травня.

Гоголівське селище Диканька на Полтавщині порадує око Бузковим гаєм, період цвітіння якого починається з середини травня.

Кіровоградський дендропарк. Фото restmap.com.ua

Також сезон цвітіння можна активно спостерігати і безпосередньо у межах Києва:

Насолодитись "часом Ханамі" (японська національна традиція милування квітами) можна й перебуваючи у Києві. Місце призначення – Алея сакури у парку Кіото. Сезон триває до початку травня.

Період цвітіння магнолії вже почався. За цим чудовим природним явищем киян та гостей столиці знайомить Ботанічний сад імені академіка Фоміна Київського національного університету Тараса Шевченка.

Магнолії в ботсаду Київського національного університету Тараса Шевченка. Фото: unn.com.ua

Пишністю бузку можна помилуватися в Національному ботанічному саду Гришка, де зібрано 21 вид бузку з 28-ми існуючих та близько 90 сортів. Бузок зацвітає зазвичай на початку травня.

З 25 квітня по 10 травня на території Печерського ландшафтного парку проходитиме п'ята міська виставка тюльпанів "Весняна феєрія". Ті, хто бачив це масове цвітіння бодай раз – будуть зачаровані цим видовищем знову. Всього було висаджено близько 300.000 різноманітних цибулин тюльпанів.

Якщо ж домашні турботи завадили вам побачити це різнокольорове видовище – не біда! Барвистості життю ви зможете додати, відвідавши третій сезон роботи найбільшого у світі річкового світло-музичного фонтану "Рошен" у Вінниці.

Фонтан Рошен у Вінниці. Фото: myvin.com.ua

Також розмаїття кольорів, але вже в небі, можна спостерігати 15–17 травня у Кам'янці-Подільському, де пройде фестиваль повітроплавання "Назустріч сонцю". Більше того, ви можете не тільки побачити фестиваль, а й самому покататися на повітряній кулі.

Заховатись від комах, які також вже відкрили свій "сезон" полювання, можна в найкращих залах столиці.

Музична програма Києва

8 травня о 20:00 на сцені Sentrum відбудеться фінал конкурсу від Sziget Festival Україна, де зіграють 9 українських гуртів, обраних голосуванням фанів та журі, які заявили про свій намір представити Україну на SZIGET 2015. Після виступів буде оголошено ім'я переможця, який виступить на Sziget Europe Stage 11 серпня 2015 року!

14 травня о 19:00 в театрі опери і балету України імені Шевченка пройде концерт "Другої Ріки" в рамках програми Supernation, з музичним супроводом Національного академічного оркестру народних інструментів "НАОНІ Оркестра".

В'ячеслав Вакарчук на дні вуличної музики в 2014-му. Фото: streetmusic.com.ua

16 травня протягом всього дня буде проходити День Вуличної Музики – міжнародний музичний волонтерський проект, який цього року охопить вже 12 міст по свій Україні.

День вуличної музики. фото: streetmusic.com.ua

20 травня о 19:00 в Палаці Спорту відбудеться концерт в пам'ять Андрія Кузьменко, під час якого пісні "Скрябіна" будуть виконувати музиканти гурту та "Брати Гадюкіни", Святослав Вакарчук, Андрій Хливнюк ("Бумбокс"), Ірина Білик, Іван Дорн, Дмитро Шуров ("Pianoбой"), Олександр Положинський, Валерій Харчишин ("Друга Ріка"), Тарас Чубай, Фагот (ТНМК), Женя Галич ("O.Torvald"), Хор Збройних сил України, Олег Собчук (С.К.А.Й.), Пающіе Труси, учасники ТВ-проекту "Шанс" та інші.

22 травня о 20:00 в клубі Atlas відбудеться сольний концерт екс-учасниці гурту Gorchitza ALLOISE, в рамках якого буде представлена нова сольна програма "Merry-go-round Show". На концерті виконуватимуться старі хіти разом з новими піснями, що ввійдуть у другий альбом.

22 травня о 19:00 в Metropol Live Stage київський інді-рок-гурт "Vivienne Mort" виступить у рамках Acoustic Filin Tour.

26 травня о 19:00 в Жовтневому Палаці Ніно Катамадзе та "Insight" забезпечать вечір гарної музики з грузинським колоритом.

Ніно Катамадзе. Фото: rosphoto.com

28 травня о 19:00 в клубі Atlas грузинські мотиви триватимуть вже у чоловічому виконанні"Mgzavrebi".

Без перебільшення, грандіозне завершення місяця: 30 травня о 20:00 в Stereo Plaza головне возз'єднання вісім років по тому – харківська 5'Nizza!

KEEP ON MOVING – ЦІКАВЕ НАВКОЛО!