У Києві вибрали найкращі стартапи, які можуть втілити в життя

— 13 травня 2015, 16:48

Зі 160 проектів, що надійшли на конкурс журі обрало 10.

Серед них буде обрано переможця, який отримає 200 тисяч гривень на реалізацію своєї ідеї.

Наразі найкращими стартапами визнали:

Спільне картографування позитивних міських просторів в Києві. Суть ідеї полягає у зібранні бази "позитивних міських просторів", де міські жителі люблять проводити час та відчувають себе щасливими.

ЕкоМапа – це безкоштовний мобільний додаток, який визначає ваше місцезнаходження і вказує найближчий пункт прийому батарейок, люмінісцентних ламп і термометрів тощо.

connecTABLE – ініціатива сусідства у подвір’ях дворів спальних районів Києва.

Проект має на меті створити умови, що сприятимуть для комунікації та соціалізації.

Карта міста безпечного для дітей.

Проект включає в себе збір інформації про комфортні і безпечні зони міського простору, в яких можуть перебувати діти. Заявки про несприятливі місця для знаходження дітей та родин з дітьми направлятимуться до відповідальних служб, які мають вирішити проблему.

yourtree.com.ua – Краудфандингова платформа для озеленення міста. Ідея проекту полягає у створені веб-сайту та мобільного застосування, які б дозволяли будь кому з киян сфотографувати та розмістити на інтерактивній мапі місця, де мали б рости дерева, а іншим громадянам – киянам, гостям міста та просто меценатам профінансувати посадку дерев у цих місцях.

Мистецька інтервенція в урбаністичний простір міста – має на меті прикрасити мистецькими об’єктами урбаністичний простір депресивних районів Києва.

Соціум-бібліотека. Мережа публічних просторів. Стартап пропонує трансформувати бібліотеку у вільний, загальнодоступний, культурний, демократичний простір, а системи бібліотек – в єдину мережу таких просторів, що рівномірно розташовані у місті.

HappyNeighbour.

Проект дає змогу на інтерактивній мапі здійснювати пошук однодумців на вузькій території (двір, вулиця, квартал, район, місто) та згуртовуватися для вирішення спільних локальних проблем: прибирання території, ремонт під’їзду, реконструкція дитячого майданчику, демонтаж МАФів, тощо.

Слухняні Вуличні Ліхтарі.

Автори ідеї переконані, що їх проект не просто дозволить економити кожного дня величезну кількість електроенергії, але й перетворить вечірні прогулянки киян і туристів нашого міста на справжній атракціон. Будь-який житель Києва, який користується смартфоном, матиме змогу "замовити" собі світло – створити навколо себе освітлення бажаного кольору та яскравості, що супроводжуватиме його по всьому парку, плавно перетікаючи від одного ліхтарика до іншого.

Empty Place.

Проект передбачає створення ресурсу, який допомагає налагоджувати зв’язки між власниками порожніх приміщень та молодими підприємцями, стартаперами, художниками та культурними організаціями, які шукають місце для роботи, виставок, репетицій.

Як відомо, з 29 до 31 травня у столичному парку імені Пушкіна вперше відбудеться фестиваль міських проектів "PRO місто", де десять фіналістів конкурсу на кращий міський стартап-2015 предствлять свої проекти громаді.

Українська правда. Київ

Реклама:

Головне сьогодні