Канадські школи для українців — міфи та реалії

— 21 травня 2015, 09:00

Останніми роками зростає популярність шкільної освіти за кордоном, однією з країн, які найчастіше обирають для навчання своїх дітей українці, є Канада. Які переваги заокеанської освіти обирають родини і які стереотипи й побоювання вони долають на шляху до прийняття рішення, — інформацією поділилися експерти міжнародної агенції DEC education на прикладі міжнародної школи-пансіону Bodwell High School.

Міф 1. Розпочинати середню освіту у Канаді можна тільки з перших класів. Реальність: міжнародна приватна школа-пансіон Bodwell High School приймає на навчання підлітків з 13 до 18 років. Учні проходять програму 8 — 12 класу канадської старшої школи, підготовки до вступу до університетів. До того ж, вони можуть починати навчання з будь-якого семестру упродовж року — з вересня, січня або травня. Ефективна та інтенсивна програма дозволяє проходити трирічний шкільний курс навчання за два роки.

Міф 2. Приватні школи поступаються престижем та якістю. Реальність: переважна більшість середніх шкіл у країнах Заходу — приватні навчальні заклади, які мають відповідні дозволи, ліцензії та регулярно проходять процедуру підтвердження акредитації. Bodwell High School акредитована Міністерством освіти Британської Колумбії, пропонує програми на отримання атестату про середню освіту канадського зразка Dogwood Diploma, курси академічної та мовної підготовки для учнів-іноземців.

Обираючи країну для навчання та школу, варто взяти до уваги такі особливості як географічне розташування навчального закладу, інфраструктуру, специфіку програми, можливості розвитку талантів, позакласні активності, можливість психологічної підтримки учнів і варіанти проживання

Міф 3. Після навчання у канадській школі можна вступати лише до канадських вишів. Реальність: по завершенні Bodwell High School абітурієнти успішно вступають до університетів Канади, США та інших країн. В індивідуальному режимі з випускниками працюють фахівці з профорієнтації, які ще до закінчення старшої школи допомагають їм визначитися з майбутньою професією і розпланувати підготовку до вступу до університету.

Найбільше питань у батьків зазвичай виникає про адаптацію, безпеку і проживання. "Обираючи країну для навчання та школу, варто взяти до уваги такі особливості як географічне розташування навчального закладу, інфраструктуру, специфіку програми, можливості розвитку талантів, позакласні активності, можливість психологічної підтримки учнів і варіанти проживання. Наприклад, у Bodwell High School працюють штатні психологи, які допомагають учням у процесі адаптації, програма розроблена з урахуванням потреб естетичного, фізичного та творчого розвитку, а учні можуть проживати у шкільній резиденції або у приймаючій родині", — радить експерт освітньої агенції DEC education Олена Барильська.

Детальні консультації про цей навчальний заклад ви можете отримати від фахівців із середньої освіти агенції DEC education.

Реклама:

Головне сьогодні