Британські вчені виявили, що публікують на Facebook люди невротичного та нарцистичного типу

— 25 травня 2015, 17:33

Університет Брунелля проаналізував 555 онлайн-опитувань постійних користувачів Facebook і виявив, що люди з певними типами особистості – екстраверти, відкриті, нарциси, невротики та сумлінні – оновлюють свою сторінку на Facebook певним типовим способом.

Виявилось, що екстраверти часто постять щось про соціальні події, використовуючи соціальну мережу з метою комунікації, пише The Independent.

Невротики більш схильні писати на Facebook особисті статуси, у тому числі повідомляючи друзям через соцмережу про свої стосунки. Як припускають автори дослідження, невротики роблять це через потребу у схваленні.

Водночас ті, кого можна назвати "відкритими людьми" не надто охоче діляться особистою інформацією на Facebook, оновлюючи свою сторінку переважно статусами про події, дослідження чи політичні погляди.

Дослідники також з’ясували, що "сумлінні" найчастіше пишуть на Facebook про своїх дітей. Науковці вважають, що це трапляється через непряму форму конкуренції в батьківстві.

Ті ж, у кого низька самооцінка, часто постять статуси про свого романтичного партнера.

Як припускають дослідники, "люди найбільш схильні публікувати на Facebook інформацію про стосунки у дні, коли вони почувають себе непевно". Вони додають, що "розумно припустити", що вони роблять так, аби заявити про їхні стосунки.

Нарцистичні особистості публікують у соцмережех свої дієти, заняття спортом, аби показати, яким важливим для них є зовнішній вигляд.

Реклама:

Головне сьогодні