В Україні запрацювали безкоштовні IT-курси для поранених бійців АТО

— 26 травня 2015, 10:56

Як зазначають самі організатори, в першу чергу, курси розраховані на інвалідів, для яких "більшість спеціальностей, пов'язаних із фізичною працею, тепер будуть неоступні"

"У нас є можливість навчання різних ІТ спеціальностей - програмування (декілька мов), бази даних, тестування, веб розробка, системне адміністрування. Також є можливість вивчити\підтягнути англійську мову, вона необхідна для роботи в ІТ", - розповіла "Українській правді. Життя" адміністратор проекту Вікторія Гриньова.

Вона розповідає, що курси стаціонарно можуть проходити у Києві, Харкові та Білій Церкві. Крім того, є можливість поспілкуватися з викладачем перед навчанням, вибрати того, з ким більше хочеться працювати. Для всіх інших локацій - заняття скайпом.

"Нам готові надати приміщення в Києві та Харкові, також розглядаємо варіант індивідуального навчання вдома (особливо для тих хлопців, яким важко пересуватися містом)", - каже вона.

"Звертаються не часто, зазвичай 1-2 дзвінка в декілька тижднів (зараз так), питають, розпитують, і чесно кажучи потім часто пропадають. Наче і цікаво, але разом з тим, можливо, відлякує серйозність навчання і сама необхідність вчитися (чисто психологічно, після повернення з боїв). Питають більше за програмування, але багато хто х тих що дзвонять - не в курсі що таке ІТ і тим більше за можливі напрямки. Ми хочемо дати бажаючим необхідні знання для початку роботи у сфері, щоб була можливість забезпечувати себе матеріально", - розповідає Вікторія.

Викладачі курсів з досвідом роботи у своїй сфері, мінімально 4 роки, максимально 11.

"Дуже хотілося б, аби хлопці знали про таку можливість і могли звернутися при бажанні", - зазначає Вікторія Гриньова.

"Українська правда. Життя"

Реклама:

Головне сьогодні