Надмірне самопізнання заважає думати - дослідження

— 26 травня 2015, 13:49

Про це йдеться у дослідженні Оксфордського університету, яке цитує The Wall Street Journal.

За словами лікаря Теодора Зельдіна, занадто багато людей уникають можливості використовувати свої мізки та "тікають" у стан порожнього психологічного забуття.

Вважається, що самоусвідомлення надихає на творчість, знижує рівень депресії та покращує фізичне самопочуття.

Теодор Зельдін. Фото The Wall Street Journal

Утім лікар Зельдін каже, що така практика відволікає людей від ближчого знаймоства з іншими людьми і світу навколо. Лікар вважає, що світові час відійти від епохи самопізнання.

"Важливо думати не лише про себе. Ви вважаєте, що зможете уникнути деяких речей за допомогою вправ, які звільняють розум від думок і порожніх роздумів. Я думаю, що медитація та самопізнання - погана для людей. Люди повинні думати", - каже він.

Лікар вважає, що важливо відкривати інших мешканців світу. "Всі надзвичайно цікаві. Життя для того, аби жити, виходити та зустрічати інших людей і їхні думки", - каже він.

Зельдін вважає, що людям варто припинити вірити в те, що вони можуть стати ким завгодно, а натомість розпочати оцінювати значення тих, хто знаходиться навколо. "Одне з переконань цього часу, що ви повинні бути самі собою і розвивати свій власний потенціал. Але мислення на одинці із собою - слабка і боязка діяльність", - вважає він.

"Наш потенціал наодинці дуже обмежений. Ми відвідуємо лекції мотиваційних спікерів і вони кажуть, що ви можете бути тим, ким схочете. Ви не можете. Ваш потенціал дуже обмежений", - каже лікар.

Реклама:

Головне сьогодні