Мама хлопчика, якого поранили на озері у Козині: "Не знаю, це була пневматика чи дробовик, але навіщо стріляти по дітях!?"

— 16 червня 2015, 14:56

Коли він з друзями перепливав озеро на другий берег, де знаходяться приватні будинки відомих людей, по дітях відкрили стрільбу.

"З дому, що на другому березі, почали стріляти. Я не знаю, чим. І моєму синові потрапило в попу. Іншого – пролетіло біля шиї, іншому – біля грудей. Тут важливий сам факт, бо якби діти стояли обличчям до будинку, комусь могло потрапити в око. Якщо діти заважали – можна було казати, зробити зауваження. Берег спільний, навіщо було стріляти по дітях?" - розповіла мама хлопчика Олена телефоном.

Вона якраз була разом з сином біля медичного експерта, який зафіксовував травми її сина.

"Кулі нема. Вона чи в воді випала. Є лише слід", - сказала Олена, додавши, що поранення не важке.

Христина Гайдамака – мама сина, який теж відпочивав у кооперативі "Мистецтво" у момент стрільби. Саме вона надала розголосу історії, описавши все на своїй сторінці у Facebook.

"Там вже хазяїн того будинку, з якого підстрелили хлопчика, почав казати, що мовляв, по рибі стріляли, і воно відрикошетило. Тому ми почали переживати, аби це не залишилось без уваги", - сказала Христина у коментарі УП.Життя.

В момент події Христини там було – її син був з нянею. Як каже Христина, хлопчик відпочивав у цьому кооперативі раніше, але такий інцидент стався перший раз.

"Тут у кооперативу такі маленькі дачні будиночки. Там маленький шматок пляжу і на ньому купаються діти. А навпроти пляжу – цей будинок з чотириметровим забором, а за ним – мощення над водою, діти туди перепливли і звідти стрибали. І звідти по них вистрелили", - додала вона.

Христина додала, що той хто стріляв, не виходив, не попереджував.

"Діти ж адекватні, з ними можна говорити словами, а не зброєю", - додала Гайдамака.

Марина Радинська, відпочивала з племінницею на момент стрільби і була свідком події. Діти купались у воді, хлопці попливли на другий берег.

"Коли вони припливли назад, почали казати "у мене кров, у мене стріляли". Я спершу подумала, що вони балуються. Потім я побачила кров, до хлопчика підбігла жінка, опрацювала рану", - розказала Марина.

Як повідомив нардет Антон Геращенко, фактичний власник елітного особняка в селищі Козині, - колишній заст. директора (2011-2012 роки) державної компанії "Укрспецекспорт" (держкомпанія займається торгівлею зброєю) - Георгій Мазуров.

"Він був заступником того самого колишнього Міністра оборони України Дмитра Саламатіна, який допомагав Путіну руйнувати українську оборонну промисловість і національну безпеку країни, а нині перебуває РФ, будучи в розшуку на території України. Про його причетність до розстрілу дитини можна буде судити після допиту того, хто безпосередньо стріляв у дитину" , - зауважив Геращенко.

Раніше повідомлялось, що на Київщині невідомий відкрив прицільну стрілянину по дітях, які купалися у водоймі біля дорогого маєтку. Про це йшлося на сайті Головного управління МВС у Київській області.

Надзвичайна подія сталася близько опівдня 15 червня біля Козина. До чергової частини Обухівського райвідділу міліції звернувся столичний житель. Чоловік розповів, що поблизу одного з садових товариств Козина невідома особа нанесла тілесні ушкодження у вигляді синців його 12-річному сину.

Міліціонери з’ясували, що діти купалися на озері. Вони переплили водойму на протилежний беріг, аби попірнати з пірсу.

"У цей час розпочалася прицільна стрільба з огородженого домоволодіння по дітворі – невідома особа з невстановленого пристрою вцілила в одного з хлопчиків", - йдеться в повідомленні.

Наразі працівники міліції Обухівського району встановлюють всі обставини стрілянини.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст.125 (умисне легке тілесне ушкодження) Кримінального кодексу України.

Українська правда. Життя

Реклама:

Головне сьогодні