Вчені: доньки домогосподарок заробляють менше, а сини цураються хатніх справ

— 25 червня 2015, 18:03

Такого висновку дійшли експерти з Гарвардської школи бізнесу, проаналізувавши дані по 24 країнах, зібрані в 2002-му та 2012-му роках.

Про це пише Quartz.

Дослідники виявили, що серед доньок жінок, що працюють, на 4,5% більше працевлаштованих, ніж серед доньок домогосподарок. Більше того, зі слів керівника дослідження, професора Кетлін МакГінн, те, працює мама чи ні, впливає на посаду, яку обійматиме колись її дочка.

33% дочок матерів, що працюють, обіймають керівні посади. Із доньок домогосподарок високих щаблів досягають 25%.

"Я роблю такий висновок, що мами, які працюють, створюють таке середовище, в якому здійснюється вплив на ставлення дітей до того, що годиться робити дівчатам, і що – хлопцям", - каже МакГінн.

Зі слів МакГінн, в Америці, наприклад, річний прибуток жінок, чиї мами працюють чи працювали, в середньому є вищим на 5200 доларів.

Що ж до хлопців, чиї мами ходять на роботу, то вони, як стають чоловіками, присвячують більше часу турботі про своїх близьких та хатнім справам, порівняно з тими, чиї мами не працювали.

"Коли ви йдете на роботу, ви допомагаєте вашим дітям зрозуміти, що перед ними відкрито багато можливостей", - підсумовує МакГінн.

Реклама:

Головне сьогодні