Вчені припускають, що на кометі "Герасименко-Чурюмова" живуть мікроорганізми

— 6 липня 2015, 15:10

Так, вчені з Європейської космічної агенції вважають, що комета могла б підтримувати мікроорганізми. Вони навіть припускають, що вона є більш гостинною для життя, ніж деякі полярні регіони Землі, пише The Independent.

Вчені стверджують, що присутність таких організмів є одним із шляхів пояснення "різних і несподіваних можливостей" комети, таких як її маса, чорна кора, яка лежить в основі криги, плоскодонні картери та поверхню, де розташовані мега-валуни.

Доктор Макс Уолліс з Університету Кардіффа і професор Чандра Вікрамасінгх, директор Букінгемського центру астробіології стверджують, що на планеті існує мікс льоду та органічних речовин, які нагріваються під Сонцем та підтримують таким чином активні мікро-організми.

Вчені також кажуть, що Розетта вже не розглядається ними як глибоко заморожене неактивне тіло, а підтримує геологічні процеси та може бути більш сприятливою для мікро-життя, ніж земні Арктика та Антарктика.

[L]Повідомляється також, що ці організми містять "антифриз"-солі, які здатні адаптуватися до температури -40. Професор Уолліс каже, що подальші докази життя на кометі - це рясні складні органічні молекули, що знаходяться на поверхні комети.

Як відомо, раніше спусковий модуль "Філа" космічного корабля Розетта, приземлився на комету Чурюмова-Герасименко, відкриту українським астрономом Клімом Чурюмовим та Світланою Герасименко.

Пізніше вченим вдалося отримати зображення з комети.

Реклама:

Головне сьогодні