У Британії визначили найкращу пісню для підняття настрою. Знайдемо таку серед українських?

— 23 вересня 2015, 16:50

Вона була записана в 1978-му році.

Про це повідомляє The Huffington Post.

В голосуванні взяли участь 2 тисячі людей. За його результатами серед пісень-лідерів також опинилися Dancing Queen ABBA, Good Vibrations гурту The Beach Boys та Uptown Girl Біллі Джоела.

Як зазначає видання, коли б таке опитування зараз провели б у США, то навряд чи перемогла б ця сама пісня. Адже Don't Stop Me Now в Америці ніколи не піднімалася у чартах так високо й не трималася там так довго, як у себе на батьківщині.

Одначе, на думку когнітивного нейробіолога Джейкоба Джоліджа, сингл Queen якраз вписується у "формулу" пісні, від якої кращає на душі. Три основні критерії: мажорна тональність, швидкий ритм (близько 150 ударів на хвилину) та позитивний текст.

"Фактично всі оптимістичні пісні написані в мажорній тональності (крім однієї-двох), та є принаймні на 10 ударів на хвилину швидшими за середньостатистичну поп-пісню", - зазначив доктор Джолідж.

Окрім того, додав він, особисті позитивні асоціації, котрі має людина з певною піснею, здатні визначити, чи покращуватиме вона цій людині настрій.

"Українська правда" пропонує читачам назвати свої варіанти пісень українських виконавців або гуртів, що розганяють смуток. Вкажіть їх у коментарях під постом із цією новиною на нашій сторінці в Facebook, і ми проведемо голосування, щоби обрати найкращу feel good – композицію.

Реклама:

Головне сьогодні