Чому доброта – ключовий фактор щастя. 15 фактів

— 24 вересня 2015, 17:20

Та не обов'язково бути аж надто добрим, аби бути здібним на добрі вчинки. Насправді кожен, скоріше за все, робив їх колись у житті для своїх рідних і близьких, навіть не усвідомлюючи цього.

Однак ви також можете стати добрішим у ставленні до людей, яких ви не знаєте. І це однозначно зробить вас щасливіше.

Аби звичка "бути щасливим" закріпилася, ми повинні виконувати ці маленькі справи щодня, протягом 30-ти днів.

1. Більше посміхатися

Посмішка нічого не вартує та може прикрасити чийсь день. Наш світ став настільки заклопотаний, що коли ми просто посміхаємося, всім здається, що ми божевільні. Але вона - найкраща зброя. Її треба використовувати серед ворогів, аби прибрати соціальну незручність, аби змусити когось почуватися особливим, аби зробити щасливішими самих себе.

Фото з Flickr by Alex

Перша простий крок у прагненні стати добрішим - це посмішка. Посміхніться бариста, що робить вам каву. Посміхніться тому, хто стоїть поруч у черзі. Посміхніться охоронцеві біля дверей. Посміхніться прибиральниці та скажіть, що вона чудово справляється із своїми обов'язками. Посміхайтесь якомога більше, бо це автоматично змусить вас почуватися позитивно.

І ви будете здивовані, скільки їх повернеться вам назад. Це інфекційно )

2. Діліться закусками та снеками

Наступний крок може здатися кліше, але ви будете здивовані, наскільки різко він збільшує позитивні вібрації інших людей навколо вас. Спробуйте поділитися своїми закусками з іншими людьми. Придбайте великий пакет чіпсів чи фруктів і пропонуйте їх людям, з якими ви працюєте.

Hamed Saber

Результат: всі не просто вважатимуть вас милим. Ви і самі станете щасливішими.

3. Поступіться місцем старшим чи молодшим, чи просто комусь

Спробуйте пропонувати комусь своє місце у транспорті. Думайте позитивно про своє стояння. Вважайте це способом розім'яти кістки. Отримати "дякую" вранці - прекрасний спосіб почати свій день.

4. Будьте доброзичливі

Іноді ми думаємо, що сказати незнайомій людині "привіт" - це фамільярність. Іноді ми боїмося, що, будучи дружніми до незнайомих людей, ми отримуємо незручні посмішки та погляди у відповідь.

Ми живемо у світі, де люди занадто налякані, щоб бути дружніми, оскільки доброзичливість може бути небажаною. Ми іноді діємо недоброзичливо, бо це круто.

Але спробуйте звинкути бути доброзичливим і ви будете отримувати її навзаєм. Те ж саме стосується любові - чоловік може любити жінку, лише коли він відчуває, що вона відкриває своє серце, аби отримати любов. Це саме діє навпаки.

5. Давайте чайові

У США - давати чайові - це етикет. Але у багатьох країнах, включаючи Австралію, чайові - це не регулярний, а разовий акт доброти у дорогому ресторані.

Спробуйте давати кілька чайових, навіть якщо ви з'їли бургер поруч з домом, а купили кави через дорогу від офісу. Посмішка та "дякую" від людини, яка вас обслуговує, зробить вас трошки щасливішим. Нехай навіть на коротку мить.

6. Використовуйте екологічно чисті продукти

Якщо ви знатимете, що ви одна із небагатьох осіб у світі, котра піклується про навколишнє середовище і землю, ви почуватиметися щасливішими.

7. Кермуйте з добротою

Ми всі спішимо, аби дістатися на місце призначення. Нас засмучує трафік. Ми дратуємося на повільних водіїв попереду та сердимося на водіїв, які перескакують з однієї смуги на іншу.

Timo Newton-Syms

Кермування автівкою, насправді, є чудовим тестом, який можна використовувати у якості власної перевірки та самовдосконалення. Бо різні ситуації на дорозі - не минучі. Ви можете навчитися бути спокійними, терплячими, не сердитися на інших. Практикуйтеся та ви зможете оцінити, як змінюються ваші звички і як ви стали спокійнішими.

8. Позичте гарну книгу

Книга - чудова інвестиція, відмінний друг та чудове джерело мудрості. Позичте комусь гарну книгу, яку ви прочитали, і яка, як ви думаєте піде на користь людині, і це стане чудовим актом доброти.

Sarah Penge

9. Допомагайте тваринам

Ви легко можете допомогти тваринам, які голодні чи безпритульні. Ви можете нагодувати риб у ставку та птахів у парку. Ви можете пожертувати трохи грошей організаціям, які допомагають тваринам.

Тварини - такі самі як ми. Вони мають почуття. Вони тут, аби зробити світ гарнішим. І хоча білішість з нас їсть м'ясо, ми все ще можемо допомогти іншим тваринам.

10. Допомагайте дітям, які цього потребують

Не кожен з нас народився у теплому місці, в колі люблячої родини. Будучи вдячним за те, що маєте самі, ви можете бути добрим до тих дітей, які всього цього не мають.

Ви можете допомогти грошима дітям із бідних країн, аби вони мали змогу нормально харчуватися та вчитися. Ви можете взяти участь у марафоні, аби хворі діти мали змогу лікуватися.

amira_a

Емоційна нагорода, яку ви отримаєте від цього акту доброти, залишиться з вами на все життя.

11. Здавайте кров

Донорство крові допомагає зберігати під контролем рівень заліза у крові, особливо у чоловіків. А надмірна кількість заліза у крові призводить до прискореного старіння, інфарктів, інсультів тощо.

12. Навчіться слухати

Велику частину часу ми нехтуємо людьми навколо нас і їхніми переживаннями. Всі займаються своїми справами, бо вони не хочуть дратувати інших людей. Але іноді озирнувшись, ми зможемо побачити, що друг, наразі, переживає важкі часи. Якщо ви не любите слухати чуже ниття, все таки було б непогано, аби ви запропонувати свій час і вислухали його.

Іноді людині, які опинилася у біді, достатньо пари вух, обійми чи просто плече.

13. Допоможіть комусь кудись вибратися

Справжню дружбу купити не можна. Відмінний спосіб укріпити її - це вибратися кудись разом. Навіть до супермаркету. Друг почуватиметься гарно, бо склав вам компанію.

14. Навчіть доброти інших

Доброта - це те, що робить світ кращим. Навчити інших доброті - значить примножити любов у цьому світі. Навчіть дітей бути добрими, поки вони молоді. Нехай це стане частиною їхнього характеру. Надихайте ваших друзів бути добрими. На власному прикладі показуйте друзям, як це прекрасно бути добрим.

15. Демонструйте вашу прихильність

Обійми є загальним актом вітання у багатьох культурах. І цей жест має колосальний ефект на обох - і того, хто обіймає, і того, хто приймає обійми.

Brad Fults

Обійми дарують чудове відчуття. Обіймайтеся частіше!

За матеріалами Вrandmentalist.com.

Реклама:

Головне сьогодні