Як навчитися на власних помилках. Виступи TED. Відео

— 25 вересня 2015, 17:18

І все ж вони нас вчать вчитися і рости. Про це і говорять спікери TED.

Зверніть увагу: до всіх виступів пропонують субтитри українською та російською мовами.

Про почуття провини

Більшість із нас робить все, аби лиш не почуватися винним. Але якщо ми помиляємось і в цьому? Кетрін Шульц надає потужну та зворушливу аргументацію, на користь прийняття наших розкаянь.

Найкращий спосіб вчитися - це вчитися на помилках

Діана Лауфенберг ділиться трьома неочікуваними речами, які вона зрозуміла у процесі навчання, включаючи основну ідею про ефективність методу навчання на помилках.

Помилок на естраді не існує

Стевон Харріс на імпровізаційних прикладах свого джазового квартету веде до істини: багато дій сприймаються як помилки тільки тому, що ми не реагуємо на них відповідним чином

[L]Умисна сліпота

Коли Гайла Бенефілд дізналася про те, що в її місті смертність на 80 разів більша ніж в інших містах США, вона спробувала розповісти про це його мешканцям. Та коли вона спробувала розповісти їм про це, вона з'ясувала, що люди не хочуть знати про це. Маргарет Хеффернан демонструє небезпеку "умисної сліпоти" та хвалить людей, які готові говорити.

Лікарі помиляються. Поговоримо про це?

Кожен лікар допускає помилки. На думку Брайана Голдмана, лікарі заперечують помилки (соромляться їх), через що вони не обговорюють свої помилки і не вчаться на них. Ділячись досвідом своєї багаторічної практики, він закликає лікарів ділитися своїми помилками.

Спроба, помилка та комплекс Бога

Економічний оглядач Тім Харфорд вивчає складні системи - і знаходить дивний зв'язок між вдалими системами: вони були збудовані методом спроб і помилок. В цій блискучій промові з TEDGlobal 2011, він просить нас прийняти нашу хаотичність і почати робити кращі помилки.

Навчіться любити майже перемогу

На своїй першій роботі мистецтвознавець Сара Льюїс помітила щось важливе про художницю, творчість якої вона на той момент вивчала: не кожний твір був шедевром. Сара просить нас взяти до уваги роль майже-невдач, напів-перемог в нашому житті. У гонитві за успіхом і майстерністю, невже саме напів-перемоги штовхають нас вперед?

Реклама:

Головне сьогодні