Жахлива світлина потонулого сирійського хлопчика шокувала світ. Фото

— 3 вересня 2015, 17:57

Воно свідчить про те, що Середземне море скоро може перетворитися на "кладовище" для мігрантів.

Тіло 3-річного хлопчика Айлана Курді опинилося на пляжі курортного Бодруму, після того, як у Середземному морі перекинувся човен із сирійськими біженцями, які прямували з Туреччини до острова Кос у Греції. Внаслідок трагедії, принаймні 12 осіб загинуло, включаючи четверо дітей та жінку.

Айлан та його 5-річний братик прямували з сирійського міста Кобань. Братик Айлана також найімовірніше загинув.

Батько хлопчиків сказав, що намагався зловити і дружину і дітей. Але вони один за одним пішли на дно.

Він також каже, що хоче забрати тіла на батьківщину та поховати їх там.

Смерть дитини, разом із вантажівкою із 71 тілом, знайденою нещодавно, викликала термінову реакцію різних груп, що займаються захистом прав людей. Вони закликаються всіх європейських лідерів домовитися про єдину політику у відповідь на кризу.

"Цих смертей могло і не бути, якби Європа забезпечила безпечний прохід для людей, які рятуються від війни у Сирії", повідомив Пітер Букерт, надзвичайний директор "Human Rights Watch".

Тут і далі фото ЕРА

Щодня тисячі людей з країн, включаючи Сирію, Афганістан та Еритрею, пробують стати європейським народом. Більше 350 тис. людей перетнули Середземне море лише у 2015-ому році, відповідно до даних Міжнародної організації із міграції.

Відповіді від європейських країн прозвучали розмито та недостатньо.

Турецький презедент Реджеп Тайіп Ердоган прямо звинуватив у трагедії держави ЄС та вважає їх відповідальнними за смерть кожного мігранта, який втратив своє життя під час ризикованої подорожі до Європи, повідомляє AFP.

Побачивши "жахливі" фото хлопчика, прем'єр-міністр Іспанії закликав світ діяти, аби покласти край сирійській війні, а його італійський колега заявив, що Європа не може бути "просто збентежена" смертю людей, що шукають притулку від війни і переслідувань.

За матеріалами The Huffington Post, BBC, AFP

Реклама:

Головне сьогодні