11 розмов TED від людей, які мають роботу мрії

— 5 вересня 2015, 18:04

Ким ви мріяли бути у дитинстві? Ці спікери мають найкрутішу роботу. Про деякі спеціальності ви навіть не підозрювали.

Мої сім видів робота

Денніс Хонг представляє сім відзначених нагородами усюдихідних роботів - такого, що грає в футбол гуманоїда DARwIn або підкорювача пагорбів CLIMBeR - всіх побудованих його командою в RoMeLa, Технічному коледжі Вірджінії. Перегляньте до кінця, щоб почути п`ять творчих секретів неймовірних технічних успіхів його лабораторії.

Будівництво храму насіння

Красивіше майбутнє? Архітектор Томас Хезеруек демонструє пять новітніх проектів, що відображають оригінальний біо-надхненний дизайн. Одні з них рімейки звичних речей: автобуса, мосту, електростанції...А ще один - це незвичайний павільйон, Храм Насіння, присвята світлу і росту.

Радість лексикографії

В цій веселій та короткій презентації від TEDYouth лексикограф Ерін МакКін закликає, навіть заохочує свою аудиторію вигадувати нові слова, коли існуючих буде недостатньо. Вона перераховує шість способів творити слова в англійській мові, щоб можна було покращити мову для вираження наших думок, і створити більше методів для того, щоб ми розуміли один одного.

Що ховається у майбутньому

Сара Джонс змінює персонажів за допомогою найпростіших змін гардеробу. У смішному виступі вона запрошує на сцену 11 "друзів" з майбутнього - від швидко промовистою латиноамериканки до щирого поліцейського - щоб поставити їм питання, на які всі ми хочемо отримати відповіді.

Як ми розкопали Спинозавра

Спинозавр - "дракон з минулого", хижак завдовжки п'ятдесят футів, який ловив свою здобич у річках понад 97 мільйонів років тому. Палеонтолог Нізар Ібрагім і його команда знайшли нові рештки, заховані в скелях марокканської Сахари, які допомагають нам дізнатись більше про першого плавучого динозавра, який, можливо, був найбільшим хижим динозавром з усіх.

Чи можна побороти ВІЛ лазером?

У своїй пристрасній розмові Патієнс Мтхунзі пояснює свою ідею як можна використати лазер, аби доправляти ліки безпосередньо до клітин, інфікованих ВІЛ.

Оркестр майбутнього

Ге Вонг створює комп'ютерну музику. Зі стенфордським комп'ютерним оркестром він створює нові інструменти з несподіваних матеріалів.

Як ми виявили гігантскього кальмара

Людство давно шукає гігантського кальмара. Але глибоководний хижак ніколи не потрапляв на плівку.

Як технологія може трансформувати людське тіло?

Люсі Макрей - архітектор людського тіла. Вона придумує способи з'єднання біології та технології в наших тілах. У цьому візуально приголомшливому виступі вона показує результати своєї роботи. Серед них одяг для кліпу з поп-зіркою Робін, що відтворює нутрощі організму, і таблетка, прийнявши яку ви пітнієте парфумами.

Сара Паркак представляє "космічну археологію" - використання знімків із супутників для пошуків слідів загублених цивілізацій.

Реклама:

Головне сьогодні