Українські виші вперше потрапили до топ найкращих ВНЗ світу від Тimes Higher Education

— 1 жовтня 2015, 09:57

Вперше до списку потрапили два українських університети: КНУ ім. Т.Г. Шевченка та Харківський Національний університет Каразіна.

Виші розташувалися у групі місць 601-800. Раніше Тimes Higher Education включав до свого рейтингу лише 400 позицій.

[L]Для визначення найкращого вишу світу, експерти використовують 13 ретельно відкаліброваних показників ефективності. Серед них: рівень освіти, обсяг і репутація наукових досліджень, цитованість у наукових журналах та вплив досліджень, інноваційність та впровадженість розробок у промисловість та міжнародний outlook.

Саме вони забезпечують найбільш повну картину і порівняння, яким довіряють студенти, вчені, керівники вишів, бізнесмени та уряд.

Де першої п'ятірки потрапили:

1 місце

Каліфорнійський технологічний інститут

Фото з Flickr by Butz.2013

2 місце

Оксфордський університет

by Duncan Hull

3 місце

Стенфордський університет

Kazuhisa OTSUBO

4 місце

Кембирджський університет

Pantelas

5 місце

Массачусетський технологічний інститут

Вітаємо Київський Національний Університет імені Тараса Шевченка і Харківський Національний Університет імені Василя Кар...

Posted by Serhiy Kvit on 30 сентября 2015 г.
Розподіл найкращих ВНЗ по всьому світові (для збільшення зображення - натисніть на нього)

Нещодавно також з'явився черговий рейтинг від британської міжнародної компанії "Quacquarelli Symonds" (QS), яка представила щорічний рейтинг 1000 найкращих вишів світу "QS World University Rankings" 2015-2016.

Цього року, як і минулого, до рейтингу потрапило 6 українських вишів, серед яких: Національний університет ім. Т.Г.Шевченка, Київський політехнічний університет, Харківський університет імені Каразіна, Сумський університет, Донецький національний університет та Харківська політехніка.

КНУ Шевченка та Харківський університет Каразіна опинилися у групі 421-430 та 491-500 відповідно. Інші опинилися у групі 601-650 та 701+.

"Українська правда. Життя"

Реклама:

Головне сьогодні