Як бути гарними батьками: розмови TED. Відео

— 10 жовтня 2015, 11:00

Ці розмови ТЕД звертають увагу на складнощі батьківства та пропонують незвичайні ідеї та поради.

Зверніть увагу: до всіх виступів пропонують субтитри українською та російською мовами.

Батьківське щастя - висока планка

Книжкові ряди у книгарні з виданнями про виховання дітей - це "гігантський кольоровий пам'ятник нашій колективній паніці", каже письменниця Дженніфер Сеніор. Чому батьківство сповнене таких переживань? Тому що мета сучасних батьків, які належать до середнього класу - виховати щасливих дітей - занадто нечітка. У цій щирій промові вона пропонує милосердніші цілі, яких реальніше досягнути.

Гнучке програмування для вашої родини

Брюс Фейлер має радикальну ідею: щоб подолати стрес сучасного сімейного життя, спробуйте "гнучку" методику. Натхнений "гнучкою" методикою розробки програмного забезпечення (agile), Брюс Фейлер розповідає про родинні звички, що забезпечують гнучкість, потік ідей знизу догори, постійний зворотній зв'язок та звітність. І одна несподіванка: діти самі обирають собі покарання.

Любіть, незважаючи ні на що

Що значить виховувати дитину, яка кардинально відрізняється від вас (дитина з порушеннями, дивна дитина, дитина-злочинець)? У цій спокійній розмові письменник Ендрю Соломон ділиться тим, що він дізнався від спілкування з десятками батьків і запитує: Яка межа між безумовною любов'ю та беззастережним прийняттям?

5 небезпечних речей, які ви повинні дозволяти своїм дітям

Гевер Туллі розповідає про 5 небезпечних речей, які ви маєте дозволити робити своїм дітям і чому маленька небезпека - це корисно і для дітей, і для батьків.

Життєвий урок від нашого малюка

[L]Роберт Д`Анжело та Франческа Феделі думали, що в них народився здоровий хлопчик Маріо. Коли йому було 10 днів, в нього стався перинатальний інсульт. Маріо не може контролювати ліву сторону тіла і батьки задалися питанням чи зможе він жити повноцінним життям. Історія про страхи і те, як вони їх подолали.

Народження слова

Дослідник МІТ Деб Рой мав намір з'ясувати, яким чином його маленький син вивчив мову - отож він обладнав свій будинок відеокамерами, з метою "зловити" кожен момент життя його сина (з певними винятками), потім проаналізував 90000 годин домашнього відео, щоб зрозуміти, яким чином звичайне "гаааа" поступово перетворилося на "вода". Дивовижно, це дослідження насичене даними з прихованим глибоким підтекстом процесу навчання.

Історія батька і доньки у фотографіях

Колись давно Стів Аддіс стояв на розі двох нью-йоркських вулиць з однорічною дочкою на руках, і його дружина їх сфотографувала. Цей знімок поклав початок традиції: з тих пір щороку Аддіс з дочкою позують для такої ж фотографії на тому ж кутку. Аддіс ділиться п'ятнадцятьма дорогоцінними знімками з цієї серії і розмірковує про те, чому маленька традиція має таке велике значення.

Розмова про батьківські табу

Видавці сайту Babble.com Руфус Гріском і Аліса Волкман міркують про 4 табу, в яких батьки ніколи не зізнаються, а також про те, чому це слід було б зробити. Кумедний і відвертий виступ, який буде цікавим як для батьків, так і для пар, які не мають дітей.

Реклама:

Головне сьогодні