У зоопарку Данії на очах у відвідувачів розріжуть лева

— 10 жовтня 2015, 21:33

Подія станеться за рік після скандального вбивства молодого жирафа у іншому данському зоопарку, що тоді викликав бурхливу хвилю протестів.

У зоопарку "The Odense Zoo" у центральній Данії кажуть, що здорова молода левиця була приспана дев'ять місяців тому, бо у зоопарку і так вже надто багато кішок та через загрозу імбридингу. За повідомленням звіринця, тварина, яка з тих пір зберігається у морозильній камері, буде розчленована у четвер, що збігається з датою шкільних канікул, повідомляє Associated Press.

За словами Майкла Воллберга, що наглядає за тваринами, процедура є дуже пізнавальною. "Ми не рубаємо тварин для задоволення. Ми віримо у обмін знаннями", - каже він.

"Важливо не надавати тваринам людських атрибутів, яких вони не мають", - каже він.

Багато користувачів коментували подію на сторінці звіринця у Facebook. Більшість з них вважає, що це не зашкодить дітям. Між тим, такі процеси зоопарки Данії проводять доволі часто та школярі їх відвідують. Для участі у розтині не існує вікових обмежень.

Що стосується убитої левиці, то починаючи з дати народження тварини, з жовтня 2014-го року, зоопарк шукав звіринці, де б лев міг би жити. Але жодний зоопарк так і не відгукнувся. Тому, власне, було і вирішено убити тварину.

Тим не менше, щороку тисячі тварин присипляються у європейських зоопарках. Серед причин - хвороби, старість, відсутність простору та інші фактори. Менеджери зоопарків кажуть, що їхнє головне завдання - зберегти вид, а не окремих тварин.

У США, натомість, зоопарки пробують уникати побідних проблем за допомогою контрацептивів. Цей метод теж був розкритикований, як такий, що порушує природну поведінку тварин.

Реклама:

Головне сьогодні