Український католицький університет відкриває школу реабілітаційної медицини

— 13 жовтня 2015, 11:33

Очолить Школу Уляна Супрун - директор гуманітарних ініціатив Світового Конгресу Українців. Лікар, яка все життя прожила в США, але з початком Революції Гідності повернулася в Україну і створила ініціативу "Захист Патріотів".

Школа працюватиме у декількох напрямах. Уже у вересні 2016 року заплановано відкриття дворічної магістерської програми з підготовки фізичних терапевтів. Програма готуватиме експертів згідно із міжнародними стандартами з фокусом на фізичну реабілітацію та ерготерапію.

Оскільки підготовка фізичних терапевтів – це передовсім, практика, другим напрямом роботи є створення сучасного Реабілітаційного центру з надання фізичної та психологічної реабілітації. Це буде місце для реабілітації пацієнтів та навчання студентів.

За словами Уляни Супрун, в основі концепції Школи реабілітаційної медицини лежить нова парадигма, яка націлена на зміну системи та започаткування практичної науки в Україні.

"Програма школи розроблена з урахуванням досвіду університетів Європи, Канади та США. Це дозволить студентам отримати знання та навички з реабілітації за міжнародними стандартами. Вступ передбачатиме відповідність до обов’язкових вимог, наявність базових знань в абітурєнта та конкурсний відбір", - розповідає деталі керівник школи.

"Українська правда. Життя"

Реклама:

Головне сьогодні