Новий тренд проти сірого міста: прикраси у вигляді рослин та овочів. Фото

— 8 жовтня 2015, 10:45

"Рослинний тренд" розпочинався як невеличка акція, а тепер став справжнім бунтом. Китайські голови прикрашать тепер конюшина, соняшники, хризантеми, лаванда, гриби, чилі, вишні, гарбузи та навіть ялинки, пише The New York Times.

Китаянка Сі Саіхіа із вишенькою на голові каже, що ці росилини не дають почуватися особливим. "Лише, може, трохи по-дитячому", - каже вона.

Та ніхто насправді не знає, як розпочалася ця манія. Єдине, тепер шанувальники рослинності на голові, мають величезний вибір "портативних" рослин.

Один зі студентів каже, що все це схоже на те, що китайці випробовують на собі будь-які тренди, що з'являються у мережі.

Утім деякі китайські ЗМІ повідомляють, що такі прикраси перегукуються із древнім китайським вченням про гармонію з природою. Інші побачили зв'язов із популярним мультфільмом "Телепузики". Химерні створіння носили на голові схожі антненки.

Китайці підозрюють, що мода прийшла з Ченду, міста на південному заході Китаю, відоме своїм невимушеним життям.

Тенденція отримала схвалення минулого місяця, коли світлини почали поширюватися мережею. Навіть тайський співак Джей Чоу, який наразі дуже популярний у Китаї, почав носити паростки квасолі разом зі своєю дружиною.

Але найоб'єктивніше пояснення тренду - це те, що "квіткові голови" виглядають дуже мило.

"Це цікаво, але я думаю ще більше манія пов'язана із бажанням містян показати, що вони дбають про навколишнє середовище", - каже Мао Венлі, що продаж прикраси на вулицях Пекіна.

Реклама:

Головне сьогодні