У Києві запустили дистанційний екстернат для учнів з АТО

— 12 листопада 2015, 13:39

Проект має на меті створити відкриті ресурси для забезпечення якісного дистанційного навчання для дітей з АТО.

За словами директора Департаменту освіти і науки, молоді та спорту Олени Фіданян, у 2014-2015 навчальному році дистанційне навчання пройшли уже 19 випускників із зони АТО та тимчасово окупованих територій.

З них 14 учнів із Луганської області, 3 – із Донецької області та 2 учні із Криму.

"Усі ті учні, які приїхали та склали ДПА з української мови (як ЗНО) та з інших предметів, вже отримали атестати та вступили в українські вищі навчальні заклади. А діти, які з різних причин не змогли приїхати і скласти іспити, можуть зробити це наступного разу, так, усі результати їхнього дистанційного навчання збережені", – зауважила.

В університеті Грінченка зазначили, що отримують чисельні запити батьків учнів щодо організації дистанційного навчання не тільки для випускників шкіл, а й для учнів інших класів, які проживають в зоні АТО та на тимчасово окупованих територіях. Саме тому запустили такий проект.

Як повідомили "Українській правді. Київ" у Департаменті освіти, курси для учнів 5-11 класів уже працюють на сайті Столичного Центру відкритої освіти.

Наразі зареєструвалися уже 30 охочих. Для них розробили уроки, лекції, завдання.

Учні виконуватимуть вправи, читатимуть рекомендовані матеріали, писатимуть самостійні і контрольні роботи, а також спілкуватимуться з учителями через скайп.

"Це звичайне повноцінне навчання, усе як у звичайній школі, тільки дистанційно. Учні матимуть щоденник і журнал (доступ буде відкритий тільки для зареєстрованих учнів - ред.), вони зможуть бачити свої оцінки, спілкуватися з учителями. По завершенні курсу вони отримають табель", - розповіли у Департаменті освіти.

Потім цих школярів запросять до Києва скласти ЗНО. Навчання безкоштовне. На час ЗНО усіх школярів забезпечать житлом.

Наразі зареєструватися на навчання можна на сайті Столичного Центру відкритої освіти, а відповіді на будь-які запитання отримати на сторінціЦентру у facebook.

Українська правда. Київ

Реклама:

Головне сьогодні