Порошенко просить створити меморіал Героїв Небесної сотні

— 18 листопада 2015, 14:34

Про це він написав у Twitter.

"Звернувся до Кабінету Міністрів – створити Меморіальний комплекс Героїв Небесної сотні та музей Революції Гідності", - написав глава держави.

Як відомо, у лютому до ВРУ внесений проект закону, який серед іншого передбачає створення Музею Майдану.

Депутати пропонують повернути у державну власність "майновий комплекс підприємства Федерації професійних спілок України "Міжнародний центр культури і мистецтв профспілок України" - Жовтневий палац - та створити на його базі музей Майдану.

Проект не проголосований у парламенті.

Революція Гідності розпочалася 21 листопада 2013 року як реакція на рішення Кабміну призупинити процес підготовки до підписання Угоди про асоціацію між Україною та Євросоюзом.

Уночі 30 листопада правоохоронці силою розігнали Євромайдан. Це обурило громадськість, тож 1 грудня почалися масові протести.

22 січня 2014 року під час протистоянь на вулиці Грушевського з’явилися перші загиблі.

Найбільш драматичним етапом революції стали події у Києві 18-20 лютого, під час яких загинуло більше сотні протестувальників. Загиблих під час революції назвали Небесною сотнею.

21 листопада Україна відзначатиме другу річницю Революції Гідності, а також День Гідності та Свободи.

День Героїв Небесної Сотні в Україні відзначають 20 лютого.

У 2014 році оголосили міжнародний відкритий конкурс "Територія Гідності", покликаний вшанувати загиблих героїв та увічнити події революції Гідності. Для участі у ньому було подано 478 заявок з 40 країн світу.

Згодом розробили 148 проектів. Голосування за кращі роботи проходило в інтернеті. У червні 2015 року обрали переможців конкурсу.

Українська правда. Київ

Реклама:

Головне сьогодні