Активісти взялись розмалювати сірі стіни лікарень. Фото

— 20 листопада 2015, 15:22

Мандрівник і волонтер Валерій Кришень з дружиною Галиною Гєдзєвіч вирішили розмалювати сірі стіни веселими яскравими малюнками.

Ще раніше вони заснували громадську організацію "Мрії здійснюються", основною метою якої є підтримка здорового способу життя серед молоді, розвиток мотоспорту в Україні.

"Але коли я став батьком і потрапив до дитячої лікарні – злякався пануючої там атмосфери. Тому ми з дружиною-художницею і вирішили відкрити ще один напрямок діяльності нашої організації, зайнятися такою корисною і цікавою справою. На сьогодні ми вже розписали три лікарні та один садочок. Команда в нас поки не велика, справляємось удвох", - розповів він краудфандинговій платформі "Спільнокошт", через яку намагається зібрати гроші на фарбу.

Розпис однієї стіни в лікарні займає тиждень або навіть менше.

"Лікарень в яких може бути зроблено розпис, насправді, незлічена кількість, починаючи з Києва та закінчуючи маленькими селами на Сході та Заході України. Нас вже чекають у дитячому відділенні Інституту Нейрохірургії м. Київ, у Фастові, Рівному, Кіровограді, Коломиї. Але цю кампанію ми б хотіли присвятити Київськійміській лікарні №1", - коментує Валерій Кришень.

Ось так розмальовує стіни Галина Гєдзєвіч

Вона одна з тих лікарень в Києві, що приймає багатьох пацієнтів з інших регіонів. Збудована ще за радянських часів.

Для розпису обрано найвідвідуваніші місця в лікарні – ЛОР відділення, хірургічне відділення, урологічне та нефрологічне, відділення консультативної поліклініки при лікарні.

Дозвіл на проведення таких робіт від головного лікаря вже є, залишилось зібрати 35 000 гривень на розмальовування стін п’яти відділень.

"Що більша сума вашої допомоги - то більше відділень і лікарень будуть яскравими", - коментують ініціатори.

Зазвичай стіни ось такі

Розпис однієї стіни площею 25-30 м.кв. обходиться в 7000 грн.

Реклама:

Головне сьогодні