Переселенець з Донецька збирає гроші на відкриття безкоштовного клубу з робототехніки для дітей у Івано-Франківську

— 24 листопада 2015, 14:55

Для цього він з командою збирає гроші на "Спільнокошті" – аби закупити роботтехнічні набори із серій LEGO Mindstorms та WeDo, що дозволить одразу розпочати навчання щонайменш 30 дітей.

Крім того, на колективно зібрані гроші активісти планують організувати на місці навчання викладачів-волонтерів (досвід роботи з дітьми є, знань з робототехніки немає), а також провести "День робототехніки" на знак початку діяльності безкоштовного робоклуба в Івано-Франківську.

Автор ідеї та організатор - Іван Шихат-Саркісов. Він вже більше 10 років працюю у сфері "дитячої" it-освіти. Останні 2 роки бере участь у декількох освітніх волонтерських проектах (Code Club UA, Code.org).

В Івана вже є досвід створення такого клубу з робототехніки – у січні 2014 року він відкрив такий клуб у Донецьку. Клуб припинив оффлайн діяльність 20-го червня через війну на сході. За цей час було проведено базові курси з робототехніки для різних вікових груп (6-8 та 9-15 років).

Восени 2014 року сталося переродження проекту в освітньо-інформаційний TECHNIC.in.ua і почалися лекції та майстер-класи з освітньої робототехніки у різних містах України.

"За останні 10 місяців завдяки роботі проекту TECHNIC та підтримці ініціативних жителів Житомира, Києва (неодноразово), Чернігова, Запоріжжя, Івано-Франківська, Дніпропетровська (регулярно, лютий-травень) та Ужгорода, тисячі дітей та підлітків взяли участь у лекціях і майстер-класах по конструюванню та програмуванню роботів", - пояснює Іван Шихат-Саркісов.

Іван Шихат-Саркісов

У деяких відвіданих містах такі зустрічі отримали розвиток. Наприклад, у Житомирі керівник однієї з місцевих it-компаній (ISM Ukraine) зробив все необхідне для того, щоб в одній із шкіл проводилися заняття з робототехніки.

У Дніпропетровську члени громадської організації ІТ Рух Дніпро регулярно працюють зі школярами міста з даної тематики.

В Івано-Франківську Іван з друзями вирішили створити в місті безкоштовний робоклуб, який би діяв на постійній основі.

Як це працюватиме

Чотири рази на тиждень у приміщенні Центральної міської бібліотеки м. Івано-Франківська з 15 до 19 години будуть проводитися два годинних заняття з робототехніки для дітей віком 6-8 років, і стільки ж для тих, кому від 9-ти до 14-ти.

В кожній групі планується по шість дітей. Викладання буде вестися педагогами-волонтерами з використанням навчальних посібників і програм, розроблених Іваном Шихат-Саркісовим в рамках проекту TECHNIC.

Є приміщення, волонтери, а також батьки і їх діти, які потребують таких занять, але не можуть за них сплатити. Тому команда збирає кошти на закупівлю роботехнічних наборів.

Реклама:

Головне сьогодні