Тест

Нафарбуй червоним губи. В Україні стартував флешмоб проти гендерного насильства

В Україні активісти закликали українок фарбувати губи червоною помадою і публікувати фото у Facebook із хештегом #‎RedMyLips.

Таким чином Українки долучаються до міжнародної кампанії проти насильства Red My Lips.

Міжнародний флешмоб RedMyLips. Україна приєдналася до кампанії проти насильства щодо жінок.Насильство набуває різних...

Posted by Larysa Denysenko on 25 листопад 2015 р.

#redmylips #talkaboutviolence #16days #stopviolenceagainstwomenСьогодні розпочалася щорічна всеукраїнська камранія "...

Posted by Nastya Melnychenko on 25 листопад 2015 р.

Замислилася про жахливі цифри сексуального та домашнього насильства та старт 16-денного марафону проти нього. Долучайтес...

Posted by Ірина Славінська on 24 листопад 2015 р.

Насилие это не только рукоприкладство. Не мение тяжким является насилие психологическое и економическое. Силы всем нам, сестры. Что не убивает- делает сильнее. Я вот скоро я стану совсем стальной. #RedMyLips

Posted by Nina Potarskaya on 25 листопад 2015 р.

Если вам сегодня не хватало повода накраситься и выложить селфи с красной помадой, то вот он. 25 ноября стартует междуна...

Posted by Дарія Меланьїна on 25 листопад 2015 р.

Як розповіла "Громадському радіо" координаторка проектів МБФ Український жіночий фонд Оксана Квітка, останніми роками тема домашнього насильства дуже актуальна в Україні.

"Навіть дільничні інспектори кажуть, що з кожним роком рівень домашнього насильства зростає. Нещодавно в Краматорську було на 25% більше лише зафіксованих випадків насильства", - пояснила Оксана Квітка.

Вона також розповіла, що в українських жінок немає інформації про те, що робити у випадку насильства. В першу чергу – щодо ідентифікації факту насильства.

У п’яти прифронтових областях почали працювати мобільні бригади, які допомагають жертвам насильства (Донецька, Луганська, Запорізька, Харківська, Дніпропетровська).

У всіх областях разом запрацювала 21 бригада. В Донецький області працює 5 бригад, в Харківський — 4.

Мобільна бригада складається з трьох осіб: двох соціальних працівників і одного психолога.

"Вони виїжджають на виклик одразу, тому що жінці необхідно допомогти у найближчі 48 годин. У деяких випадках вони можуть ізолювати потерпілу від агресора", - пояснила Квітка. У кожній з областей є спеціальні медикаменти, які має отримати жінка у випадку насильства.