У Центрі на Фролівській у понеділок безкоштовно тестуватимуть на ВІЛ

— 26 листопада 2015, 10:35

Під час акції відвідувачі Волонтерського центру для внутрішньо переміщених осіб (ВПО), матимуть можливість пройти безкоштовне та анонімне тестування на ВІЛ.

У разі виявлення позитивного результату, представники Київського відділення ВБО "Всеукраїнська мережа людей, які живуть з ВІЛ" забезпечать соціальний супровід осіб та нададуть вичерпну інформацію про лікування.

Соціальні працівники консультуватимуть з питань профілактики інфікування ВІЛ, шляхів передачі та існуючої системи допомоги ВІЛ-позитивним в м. Києві.

Україна є однією з найбільш уражених ВІЛ/СНІДом країн в Європі і залишається в категорії держав з концентрованою епідемію ВІЛ-інфекції.

З дати реєстрації першого випадку ВІЛ, 1987 рік, по сьогодні, в Україні офіційно зареєстровано 277 481 випадок ВІЛ-інфекції, у тому числі 81 860 випадків захворювання на СНІД.

37 583 людини померли від захворювань, зумовлених СНІДом.

У Києві за період січень-жовтень 2015 року було зафіксовано 1091 новий випадок ВІЛ-інфекції, 157 осіб - померло.

До початку АТО (Антитерористичної операції на Сході країни) офіційна статистика фіксувала найвищі показники рівня захворюваності на ВІЛ у Донецькій області (2012 і 2013 роки).

З впровадження АТО значна частина населення була змушена покинути домівки та переїхати в інші регіони країни.

Переїзд спричинив багато побутових негараздів, які змусили багатьох осіб не піклуватись про своє здоров’я та не проходити обстеження.

Як результат, станом на 1 листопада 2015 офіційно на обліку у Київському міському центрі СНІДу стоїть 150 ВІЛ-позитивних переселенців.

Акцію проводитимуть ВБО "Конвіктус Україна" спільно з Київським відділенням ВБО "Всеукраїнська мережа людей, які живуть з ВІЛ". Захід відбудеться за фінансової та технічної підтримки AHF (AIDS Healthcare Foundation).

Реклама:

Головне сьогодні