Рада прийняла закон про наукову діяльність – тепер буде прозорий розподіл грантового фінансування

— 27 листопада 2015, 11:45

За словами голови парламентського Комітету з питань науки і освіти Лілії Гриневич, новий закон закладає базу та надає механізми для реальних змін, пише Освіта.ua.

Вона також повідомила, що на базі урядового законопроекту за результатами обговорень і узгоджень всіх принципових позицій з альтернативних законопроектів, було використано найкращі пропозиції до законопроекту.

Новий закон "Про наукову та науково-технічну діяльність" створює правове поле для налагодження зв’язків між українською наукою та Європейським дослідницьким простором (ERA).

У законі чітко виписано структуру, функції та роль Національної ради України з питань розвитку науки і технологій у забезпеченні ефективної взаємодії представників наукової громадськості, органів виконавчої влади та реального сектору економіки у формуванні та реалізації єдиної державної політики у сфері наукової і науково-технічної діяльності.

Також закладено прозорий, базовий інструмент для розподілу грантового фінансування. Передбачено ротацію керівництва державних наукових установ з встановленим максимумом перебування на посаді.

Реклама:

Головне сьогодні