"Плем'я" потрапило до топ-20 артхаузних кінофільмів за версією Dazed

— 3 листопада 2015, 10:10

Фільми за версією Dazed розташовані у довільному порядку.

"Зелена кімната" Джеремі Солнье

За сюжетом, мова піде про музикантів панк-групи, які стають свідками вбивства під час концерту в якійсь глушині. Тепер їх хочуть вбити скінхеди, але не квапляться, а замикають їх в зеленій кімнаті.

"Падіння" Керол Морлі

1969 рік, Англія. Лідія і Еббі - кращі подруги і учні школи для дівчаток. Лідія, страждає на агорафобією, дуже прив'язується до Еббі, яка знаходиться на стадії дослідження своєї сексуальності. Раптово Лідія починає страждати від втрати свідомості, як і всі інші дівчата в школі. Вона сповнена рішучості виявити причину цієї "епідемії", закликавши адміністрацію школи вжити заходів.

"Подарунок" Джоеля Едгертона

Саймон і Робін - молода сімейна пара. Вони ведуть спокійне життя до тих пір, поки в ній не з'являється старий шкільний знайомий Саймона. Спочатку Саймон не впізнає Гордо, але після декількох несподіваних зустрічей і загадкових подарунків розкривається страшний секрет з їхнього минулого. Коли Робін дізнається про минуле Гордо і Саймона, вона починає сумніватися в тому, наскільки добре вона знає свого чоловіка.

"Щоденник дівчинки-підлітка", Маріель Хеллер

Історія дівчинки-підлітка, що живе в Сан-Франциско в 70-і роки та завела інтрижку з бойфрендом своєї мами.

"Я, Ерл та дівчина, що помирає" Альфонсо Гомез-Рейон

Історія про підлітка-режисера, котрий намагається надавати підтримку хворій на рак однокласниці.

"Вовча стая", Крістін Мосілль

Шестеро братів Ангуло провели закритими майже все своє життя. Реальність навколо них обмежена стінами багатокімнатної квартири на Манхеттені, яку вони не залишали роками. У них практично немає знайомих і навіть свою освіту вони отримували в домашніх умовах.

"Відповідна поведінка", Дезіре Акхаван

"Мандарин" Шон Бейкер

"Матуся", Ксав'є Долан

Яскрава вдова Діана забирає з інтернату сина-підлітка і сповнена рішучості почати нове життя. Зі Стівом вони б жили душа в душу, але спалахи гніву імпульсивного сина підривають хитку рівновагу в сім'ї. На підмогу приходить скромна сусідка Кайла, і в будинку на якийсь час запановує ідилія, але як довго це триватиме?

"Американська школа" Кева Розенфельд

"Емі" Азіф Кападіа

Документальний фільм проливає світло на світ, в якому жила Емі, через автобіографічні тексти її пісень, відео з особистих архівів родини і друзів, а також інтерв'ю близьких людей і колег.

"Дівчина, що сама повертається до дому" Ана Лілі Амірпур

Події розгортаються у вигаданому іранському місті Бетсіті, повному проституції і злочинів, смерті і самотності. Тут живуть вампіри, повії, наркомани, сутенери, лихварі і, звичайно ж, власний іранський Джеймс Дін.

"Зільс Марія" Олів'є Ассайс

У вісімнадцять років Марія Ендерс з успіхом дебютувала у п'єсі MalojaSnake. Вона виконала роль Сігрід, амбітної дівчини з непереборним чарівністю, яка спочатку зачарувала, а потім довела до самогубства дорослу жінку на ім'я Елена. Ця роль змінила її життя.

"Slow West" Джон Маклін

Історія авантюриста на ім'я Сайлас, супроводжуючого в небезпечній подорожі уздовж всього американського кордону 16-річного хлопчину на ім'я Джей Кавендіш. Джей розшукує дівчину, в яку закоханий.

"Зцілення" Ханс Херботс

Старшому інспектору поліції Ніку Kайф Мейеру доводиться розслідувати зникнення, а потім вбивство хлопчика, що став жертвою зґвалтування. При цьому, сформовані обставини, нагадують Ніку про зникнення в дитинстві його молодшого брата Бьорна, чия доля досі не з'ясована. Йому пропонується на вибір дізнатися все про Бьорн або зловити маніяка.

"Кохання" Гаспар Ное

"Злови мене, татусь" Деніел Вулф

В центрі історії дівчина на ім'я Лейла. Вона змушена ховатися десь на болотах Йоркшира, зі своїм хлопцем, від власного батька.

"Воно" Девід Роберт Мітчелл

Після сексуального зв'язку 19-річну дівчину на ім'я Джей починають мучити дивні видіння і непереборне відчуття того, що хтось або щось за нею стежить.

"Керол" Тодд Хейнс

У списку опинився і фільм Слабошпицького "Плем'я".

Як відомо, режисер стрічки "Плем'я" Мирослав Слабошпицький отримав Державну премію імені Олександра Довженка на кінофестивалі "Молодість" за видатний внесок у розвиток українського кіномистецтва.

Нагадаємо, раніше Слабошпицький за фільм "Плем'я" отримав 3 нагороди Тижня критики Каннського МКФ, у тому числі Гран прі.

Фільм завоював й інші винагороди, зокрема став лауреатом премії Sutherland Award Лондонського кінофестивалю, отримав нагороду на знаменитому AFI FEST, а також потрапив до списку найкращих 20-ти фільмів року, складеного виданням Sight & Sound.

На 19-му Міланському міжнародному кінофестивалі стрічку визнано найкращою художньою роботою 2014 року. Також фільм був одним із претендентів на подання від України на "Оскар", а видання "Rolling Stone" назвало його "найпотужнішою стрічкою року".

"Українська правда. Життя"

Реклама:

Головне сьогодні