Тест

80 років прихованого сексизму: в одному ролику зібрали фрази, котрі впродовж життя чує чи не кожна жінка

48 фраз, котрі за своє життя чує, певно, кожна жінка, але яких не кажуть чоловікам, зібрали в одному відеоролику.

Його представило видання The Huffington Post.

"Не командуй… Як виростеш, твій тато муситиме від тебе хлопців відганяти… Ти така гарнюня… Він тебе дражнить, бо ти йому подобаєшся", - переконують дівчаток змалку.

"Тобі треба зробити корекцію брів воском… Не надягай цього в школу, ти ж хлопців відволікатимеш.. Тобі подобаються відеоігри? Хлопцям це до смаку… Не будь шльондрою… Жоден хлопець не захоче зайнятися сексом із незайманою… Скільки ж ти, певно, випила того вечора?.. У що ж ти була вдягнена того вечора?.. Чому ти така емоційна?.. Припини випендрюватися", - закликають тінейджерок.

"Не будь таким стервом… Перестань драматизувати… Певно, у тебе саме ці дні… Ти можеш бути справді гарненькою, якщо постараєшся… Ти була б значно гарніша, якби всміхнулася… У тебе така екзотична зовнішність! Ти звідки?.. Гарні цицьки… Я ж просто намагався зробити комплімент… Не хочеш сходити кудись зі мною? Байдуже, ти все одно страшнюча… Ти збираєшся усе це з'їсти?.. Ти їси багато як для дівчини… Ти п’єш віскі?.. Тобі подобається футбол?... Ти страшнуватo водиш машину", - говорять дівчатам.

48 Things Women Hear In A Lifetime (That Men Just Don't)

Watch 80 years of subtle sexism in under two minutes.

Posted by HuffPost Women on 8 декабря 2015 г.

"Яка ще боротьба за репродуктивні права?.. Жінка справді може поєднувати сім'ю та кар'єру?.. Ти що, феміністка?.. О, ти що, подорожуєш сама? Як у "Їж, молися, люби"?.. Ти вічна подружка наречених, не наречена…Ти не хочеш дітей? Не боїшся відчути себе нереалізованою?.. Твій біологічний годинник цокає… Ти не береш чоловікового прізвища?..", - цікавляться в жінок, котрим "пора" створювати родину.

"Ти не виглядаєш як жінка, в котрої є дитина… Ти плануєш працювати після того, як народиться дитина?.. Тобі буде так нудно вдома… Ти дозволиш комусь іншому ростити твоїх дітей, коли підеш на роботу?... А твій чоловік не проти, що ти заробляєш більше за нього?.. Твій чоловік готує вечерю? Ото ти добре його видресирувала", - чують мами.

"Ти зустрічаєшся з чоловіком, молодшим за тебе? От хижачка… Він проміняв її на молоду модельку… Ти маєш бути вдячна, що тобі ще свистять на вулиці… Ти почуваєшся реалізованою, будучи домогосподаркою?.. Чи цей одяг не занадто молодіжний для тебе?.. Ти досі користуєшся косметикою? Як мило... Певно, молодою ти була вродлива", - кажуть бабусям.

Нагадаємо, торік у ролику про дискримінацію жінок у сучасному суспільстві знялися малі дівчатка. Вони заявили дорослим, що вони – ніякі не безпорадні гарнюні принцески.