Дослідник вирахував, як температура повітря псує нам настрій

— 8 січня 2016, 13:47

Наш "рівень щастя" починає знижуватися разом зі стовпчиком термомометра, коли температура повітря опускається нижче 10 градусів тепла. Але виявляється, надлишок тепла також погано впливає на настрій.

Про це заявляє дослідник із Каліфорнійського університету в Берклі Патрік Бейліс, пише Washington Post.

Зі слів науковця, різниця між нашим самовідчуттям при 22,5 градусах та при 32 буде десь така, як між настроєм у неділю та настроєм у понеділок.

Учений прийшов до такого висновку, проаналізувавши понад 1 мільярд постів різних людей у Twitter. Його цікавив зв'язок між погодними умовами в тому місці, де перебував на той момент користувач, і тим, скільки негативних або позитивних слів він ужив у своєму пості.

Причому погіршення настрою через холод не є настільки яскраво вираженим, як зниження "рівня щастя" через спеку.

"Коли вам справді стає холодно, ви навряд чи писатимете твіти. Ви просто не витягатимете свій телефон", - має можливе пояснення цьому науковець.

На думку Бейліса, попри ймовірність похибки через чимало інших факторів, одержані ним результати варто розглянуті в контексті змін клімату нашої планети та їхнього впливу на економічну продуктивність. Як висловлюється дослідник, глобальне потепління з часом погрожує "перетворити всі суботи та неділі в році на понеділки".

Нагадаємо, психологи радять усміхатися, хай там що. Адже навіть вдавана посмішка піднімає настрій.

Реклама:

Головне сьогодні