300 тварин недоїдають. У Черкасах влада недофінансовує притулок

— 1 лютого 2016, 17:49

Депутати міськвиконкому не передбачили його фінансування на 2016 рік, пише "Громадське радіо".

"Створили (у 2009 році, - ред..), і про його існування благополучно забули. Почали туди звозити собак, а що з ними далі буде - ніхто про це не замислювався. Якщо в 2011, 2012, 2013 виділялося хоч якась кількість корму - 10-20 мішків на місяць, то в минулому році було всього лише 100 мішків, в цьому привезли 80… Депутати міськвиконкому просто не бачать, як собаки мучаться від голоду і здатні розірвати одна одну за шматок хліба", – розповідає президент асоціації "Друг" Ольга Абукаре.

Коли притулок лише розпочинав роботу, собак було 30, зараз – 300.

"Хоч працюємо на повну силу, нажаль, збільшення кількості бездомних собак, контролювати не можемо", – додає Ольга, уточнюючи, що поки хвилю вдається стримувати – завдяки стерилізації та виховним бесідам з господарями.

Фото "Громадського радіо"

"Багато людей обирають такий шлях, щоб ні з ким не контактувати. Ми зранку приходимо, а у нас прив’язані домашні тварини… Для мене це наче викинути дитину на вулицю. Нажаль, люди у нас часто мислять стереотипами. Пишуть, що жінка завагітніла, і ми не можемо більше тримати вдома кота. Люди не хочуть шукати інформацію, що для дітей і вагітних жінок правильно вихована тварина не несе негативних ситуацій", – розповідає волонтерка Леся Матвєєва.

У притулку працює двоє людей, які отримують зарплату з бюджету комунального підприємтва "Черкаська служба чистоти". Також притулком опікуються 12 волонтерів, які у вільний час вигулюють собак і соціалізують їх у суспільство.

Начальник Черкаської служби чистоти Олександр Варденський категорично відмовився розповідати про роботу, яка ведеться з безпритульними тваринами у Черкасах.

У відповіді на інформаційний запит за підписом директора Департаменту житлово-комунального господарства міськвиконкому Андрія Наумчука сказано наступне: "Кількість собак у місті владою не контролюється, за минулий рік з міського бюджету на утримання тварин виділили 89,8 тисячі гривень. Діяльність громадської благодійної організації "Друг" міською владою також не фінансувалася".

Реклама:

Головне сьогодні