Завтра "Велосипедом на роботу". Сніг тому не завадить

— 11 лютого 2016, 13:58

У п’ятницю київські велосипедисти доєднаються до зимової всесвітньої акції "Велосипедом на роботу".

Усім охочим пропонують відмітитися на спеціальному сайті, де на інтерактивній карті буде видно, яке місто світу є найбільш велосипедним взимку.

Українські активісти також створили сторінку цієї події у Facebook. На подію збираються 95 осіб, ще 222 зацікавилися.

Вже збираються групи велосипедистів з ВДНХ, Борщагівки, Сирця і Троєщини.

Активісти готуються до велодня

"Велосипедом на роботу" – акція, яку започаткувала Ліга американських велосипедистів у 1956 році. З тих пір вона набула популярності у багатьох країнах світу. Зазвичай найбільше людей долучаються до літньої такої акції.

"Цього дня весь світ обирає для доїзду на роботу зручний та екологічний вид транспорту - велосипед! Ми вважаємо, що клімат не є перешкодою для їзди на велосипеді у Києві протягом усього року. Тож ми закликаємо місто до створення велосипедної інфраструктури та утримання доріг взимку в чистому стані", – зазначають організатори.

Минулого літа до акції долучився мер Києва Віталій Кличко. Цікаво цього року взимку він буде їхати?

Всіх, хто хоче зустріти п’ятничний ранок у велосипедному колі, закликають приїздити на 08:00 на Майдан Незалежності до Лядських воріт.

"Повна самоорганізація. Беремо термоси з кавою/чаєм чи печеньки з розрахунку "для себе і друга". П'ємо каву та спілкуємося на Майдані з 08:00 до 09:00", – зазначається у оголошенні.

Також до акції доєднається Львів.

[L]Поїздки на роботу велосипедом набувають все більшої популярності у світі. У великих містах багатьох країн, таких як Данія, Німеччина, Франція, Англія, Японія, Корея, США, і навіть Колумбія та Мексика, масове користування велосипедами − звичайна і повсякденна річ.

Статус найвелосипеднішого міста світу має Амстердам (населення 813 тыс. осіб, на велосипедах їздять близько 40% працюючого населення), від нього трішки відстав Копенгаген (населення 1,2 млн осіб, на велосипедах - 35%). У трійці лідерів також Токіо (населення 13 млн осіб).

В Україні велосипедні поїздки на роботу ще не набули такої популярності. Найбільше не сприяє розвитку велосипедного транспорту відсутність інфраструктури.

Інфографіка сайту velo.lviv-online.com
Реклама:

Головне сьогодні