Тест

‪#‎НАКАВУЗДРУГОМ‬ Чоловік з ДЦП, якого вигнали з ресторану, започаткував акцію

Таким чином він відповів на пропозицію першої леді Марини Порошенко "покавувати" з ним на своїй сторінці у мережі Facebook.

"Пані Марино, будемо пити каву! Я приймаю Ваше запрошення. Мені дуже приємно", – написав він.

Слова підтримки Дружини Президента України Марини Порошенко на...

Слова підтримки Дружини Президента України Марини Порошенко на адресу Рома Кисляк

Опубліковано Фонд Порошенка 10 лютого 2016 р.

"Також хочу запросити вас всіх, друзі, розпочати акцію ‪#‎накавуздругом. Якщо ви вже маєте друга з особливими потребами – запросіть його в кафе або ресторан. Спілкуйтесь, веселіться, пийте каву, чай, їжте млинці, сирники, бургери або торти. Не забудьте сфотографуватися та поділитися з нами фото з хештегом #накавуздругом", – запросив Роман.

Кисляк закликав всіх, хто не має знайомих з особливими потребами, написати до Емаус. Центр духовної підтримки осіб з особливими потребами і вони зайдуть охочим компанію.

"Приєднатися до акції можуть також кафе і ресторани. Запрошуйте до себе учасників акції – ставайте дружніми закладами для людей з особливими потребами. Ходіть #накавуздругом – робіть суспільство кращим", – закликав Роман.

Історія почалася з того, що 5 лютого у Львові чоловіка з ДЦП вивели із ресторану "Vapiano Lviv" за те, що він видався підозрілим.

Ресторан вибачився у Facebook, однак більшість користувачів мережі обурилися і стали на захист Романа і інших людей з інвалідністю.

Особливо людей вразив такий коментар Романа місцевому телеканалу: "Я не ходжу по ресторанах, бо розумію, що є бридким. Вони гидують. Але ж мене запросили на зустріч... Я себе звинувачую, хоча це й не я виклав в інтернет... Я не хочу жити, бо я є тягарем у суспільстві".