Арт-терапія проти зимової хандри: 10 цікавих технік

— 13 лютого 2016, 11:02

Наведені нижче техніки не вимагають художньої підготовки чи якихось складних та дорогих матеріалів. Та й головне – не кінцевий продукт, який у вас вийде, а ті зміни, котрі відбудуться з вами у процесі.

Про це пише The Huffington Post.

1. Охоронець сновидінь

Певно, всі чули про ловця снів, але якщо трохи змінити його назву, то й не буде жодних обмежень щодо того, яку форму, колір та текстуру мусить мати ваша поробка. Можна використати традиційне вербове пруття, намисто та пір'ям, а можна поекспериментувати з тканиною, дзвіночками, фотографіями – усім, від погляду на що у вас на душі стає спокійніше.

2. Малюнок голіруч

Не потрібно пензлів. Цікаво дослідити, що здатне зробити з фарбами ваше прекрасне тіло. Округлі сліди від пальців, гострі риски від нігтів, руки, ноги, та навіть волосся, якщо, звісно, не ліньки його потім відмивати.

3. Нове життя для м'якої іграшки

Візьміть свою улюблену, стареньку дитячу м'яку іграшку та перетворіть її на твір мистецтва. Пришийте на подерті місця кольорові латки, замініть деталі, котрі вже зовсім обшарпані.

4. Пам’ятний камінець

Наступного разу, як у вас буде приємний день у якомусь красивому місці, принесіть додому сувенір – камінець, листок, брошуру тощо. Хай це буде полотно, на якому ви намалюєте свої враження, щоби потім згадувати.

5. У стилі Джузеппе Арчімбольдо

Цей італійський художник, що жив у XVI-му сторіччі, відомий своїми нереальними автопортретами, що складалися з зображень фруктів, овочів, риби, книжок тощо. Намалюйте себе предметами, які щось означають для вас.

6. Скороминуща краса

Спробуйте створити роботу, котра з часом зникне – фортецю з піску, картину крейдою, котра поблякне під сонцем та змиється дощами, прив’яжіть малюночок до повітряної кульки та відпустіть у небо. Хай краса та творчість будуть вільними.

7. Малюнок на склі або дзеркалі

Полотно не обов’язково має бути білим. Спробуйте намалювати на поверхні, котра сама по собі оповідає живу історію. Хай мазки пензля поєднаються з зимовим днем за вікном або вашим відображенням.

8. Щоденниковий запис

Може, вам захочеться розповісти про те, яка халепа сталася з вами минулого тижня, або навпаки, передати враження від якогось вдалого дня – але зробити це не словами, а візуальним образом. Малюйте, створіть колаж, що завгодно, що допоможе вам передати для глядачі той свій настрій.

9. Тотемна тварина

Ви знаєте, яка ваша тотемна тварина? Спробуйте уявити її собі та намалювати. Це не обв'язково має бути звір, який існує в природі. Ймовірно, вашому внутрішньому "я" більше пасуватиме щось фантастичне, медузодракон, наприклад.

10. Вранішній (щоранковий!) малюнок

Із чого ви починаєте свій ранок? Продивляєтеся Facebook? Сьорбаєте каву? Читаєте новини? Спробуйте замість цього, не встаючи з ліжка, щось намалювати. Пригадайте, що наснилося, уявіть, яким буде цей день, зафіксуйте на папері унікальну мить прокидання.

Нагадаємо, гарний понеділковий настрій треба починати створювати собі ще в вихідні. Між іншим, учені радять спробувати малювання як альтернативу шкідливим смаколикам.

Реклама:

Головне сьогодні