Вилікувати добротою: діти читають книжки сором'язливим цуценятам у притулку

— 26 лютого 2016, 12:47

Її маленькі учасники віком від 6 до 15 років раз на місяць приходять до місцевих притулків для тварин і зачитують новим друзям улюблені книжки, повідомляє видання Mashable.

Програма має назву "Друзі з притулку". Діти не лише допомагають собакам, а й вчаться добре читати і спілкуватися з тваринами.

Вигадала ініціативу місцева спільнота "Гуманне суспільство".

Перед тим, як прийти до притулку, учасники мають пройти 10-годинний курс "мови тіла собак", щоб зрозуміти, чи перебуває тварина у стресі. Якщо вони знаходять такого схвильованого чотирилапого у клітці, розпочинають із ним сеанс читання.

Фото mymodernmet.com

Собаки не дають дітям оцінок, тому малеча не боїться читати вголос і робити помилки.

А цуценята набувають навичок, які допоможуть їм приготуватися до майбутнього життя із новими господарями.

Фото mymodernmet.com

"Я хотів допомогти нашим боязким і сором'язливим собакам звикнути до людей без швидкого фізичного контакту з дорослими, який міг би налякати їх", – розповів директор ініціативи Джо Клепакі.

"У собак з'являється набагато більше шансів знайти нових господарів, якщо вони активні та спілкуються з людьми, ніж коли ховаються за дверима", – пояснив ідею він.

Фото mymodernmet.com

Батьки можуть записати своїх дітей до участі в програмі онлайн.

Схожа програма діяла у Нью-Йорку, але тоді діти читали звичайним тваринам, а не мешканцям притулку. Так малюки тренували вправне читання вголос і впевненість у собі.

Фото mymodernmet.com
Реклама:

Головне сьогодні