Волонтер Яна Зінкевич перемогла травми після аварії і повернулася

Ситнік Ольга — 5 лютого 2016, 11:58

Волонтер Яна Зінкевич повернулася до рідного Дніпропетровська після тривалого лікування у Ізраїлі.

Про це вона написала на своїй сторінці у Facebook.

Вона була начальником медичної служби "Госпитальерів" Добровольчого українського корпусу "Правий сектор". За свою службу отримала нагрудний знак "За військову доблесть", а також нагороджена орденом "За заслуги" ІІІ степені.

"Сьогодні вночі, рівно два місяці тому, о 4.30 ранку сталась жахлива аварія, що поділила моє життя на "до" і "після", – зазначила Яна.

На фото стан хребта Яни після аварії

4 грудня 2015 року на трасі Дніпропетровськ-Павлоград машина, в якій їхала відома волонтерка та командир батальйону з позивним "Стрілок", втратила кермування на обмерзлій дорозі і кілька разів перекинувшись, злетіла в кювет. При цьому дівчину викинуло з машини.

Зінкевич потрапила до реанімації. Її стан був вкрай тяжкий – численні переломи, в тому числі хребта, травма голови, пошкоджені внутрішні органи.

Після стабілізації стану її на літаку доставили на лікування в Ізраїль, де 17 грудня її успішно прооперували.

"Сьогодні вночі о 4.30 я приземляюсь у Дніпропетровську прямим рейсом із Тель-Авіва", – написала Зінкевич 4 січня.

Цьому запису передували два місяці боротьби за життя. На лікування Яни збирали кошти волонтери і бійці. Міністр оборони Степан Полторак заявив, що його відомство готове зробити все для порятунку Яни Зінкевич.

"Позаду два місяці боротьби за життя. Тяжка операція, відновлення після неї, реабілітація. Сьогодні закінчився її перший етап. Цілий день з мамою і Борисом Трейгерманом ми бродили по Тель-Авіву. Згадували минулі два місяці, будували плани на майбутнє", – написала Яна.

Вона зазначила, що в Україні їй потрібно вирішити дуже багато питань, і сподівається у найближчий час повернутися назад в Ізраїль на продовження реабілітації.

Яна Зінкевич - ВОЗВРАЩЕНИЕ ДОМОЙ...Сегодня ночью, в 04.30, исполнилось ровно два месяца с момента страшной аварии, которая разделила мою жизнь на "до" и "после". И, сегодня ночью, в 04.30 я вернусь в Днепропетровск прямым рейсом из Тель-Авива. Позади два месяца борьбы за жизнь. Тяжелая операция, восстановление после нее, реабилитация. Сегодня заканчивается первый ее этап. Целый день с моей мамой и Борис Трейгерман мы бродили по Тель-Авиву, вспоминали прошедшие два месяца, строили планы на будущее. В Днепре надо решить очень много вопросов. И, надеюсь, в ближайшее время получится вернуться обратно в Израиль доя продолжения реабилитации. Спасибо израильским врачам, сделавшим все, чтобы вернуть меня к нормальной жизни. Спасибо всем, кто был рядом со мной в тяжелые минуты. Спасибо всем, кто добрыми словами, молитвами поддерживали меня все это время.До встречи, на родной земле - в Днепропетровске!

Опубліковано Boris Treigerman 4 лютого 2016 р.

"Дякую ізраїльським медиками зробившим усе – щоб врятувати мені життя. Дякую усім, хто був поруч зі мною у ці хвилини і дякую всім, хто добрими словами і молитвами підтримував мене увесь цей час", – підсумувала Яна.

Реклама:

Головне сьогодні