Плагіатгейт. Антикорупційне бюро просять взятись за Кириленка

— 8 лютого 2016, 16:02

Заяву про це подала в НАБУ громадська організація "Точка зростання: освіта і наука", повідомляє Інтерфакс.

Організація вважає, що дії віце-прем’єр міністра і міністра культури В’ячеслава Кириленка містять ознаки корупції та пов'язані з неправомірним присвоєння наукового ступеня доктора педагогічних наук його дружині Кириленко Катерині Михайлівні.

За словами голови ради організації Світлани Благодетелевої-Вовк, якщо вдасться притягнути до відповідальності Кириленка, то це буде "повчальний прецедент для членів еліти".

"Це буде сигнал, що слід припинити зловживання в системі присвоєння наукових ступенів і вчених звань. Тільки спільними зусиллями можна очистити науково-освітній простір", - додала вона.

Як зазначив доктор фізико-математичних наук, завідувач лабораторією відділу нелінійної фізики конденсованого стану Інституту теоретичної фізики ім. М.Боголюбова НАН України Сергій Шарапов, від НАН теж надіслано відповідний запит до Міносвіти.

У ньому мова йде про "псевдонаукові положення, які містяться в дисертації Катерини Кириленко".

Доктор філософських наук, завідувач кафедри культурології факультету магістерської підготовки КНУКіМ Тетяна Пархоменко закликала нардепів звільнити В’ячеслава Кириленка з поста віце-прем'єра - міністра культури.

Адже він "не має морального права керувати гуманітарною сферою України".

Як раніше писала "Українська правда. Життя", докторська робота Катерини Кириленко "Теоретичні і методичні основи формування інноваційної культури майбутніх культурологів у вищому навчальному закладі" містить плагіат.

Як зазначила у авторській колонці професорка і доктор філософських наук Тетяна Пархоменко, "близько третини із 396 сторінок не мають посилань на використані джерела. Вони складаються з текстів, що належать іншим авторам, посилання на яких відсутні або є сфальсифікованими".

Так само без посилань на авторів Катерина Кириленко використала тексти інших науковців для написання підручника "Культура і наука".

У відповідь на наведені у тексті Тетяни Пархоменко факти, Катерина Кириленко заявила, що її робота не містить плагіату ані в юридичному, ані в моральному вимірах.

І заявила, що стаття є "частиною брудної політичної кампанії, яка понад рік ведеться проти мого чоловіка – В’ячеслава Кириленка".

Ініціативною групою українських науковців було прийняте рішення сформулювати англомовну петицію до найвищих українських високопосадовців, де також вказані інші факти порушень в докторській дисертації пані Кириленко, а також процеси, які ведуть до руйнації науки в Україні.

Реклама:

Головне сьогодні