"Не ходжу по ресторанах, бо бридкий". Людину із ДЦП вивели із закладу у Львові. Відео

— 9 лютого 2016, 13:26

5 лютого Львові Романа Кисляка, відомого переселенця з Донецька і людину з ДЦП, вигнали з ресторану "Vapiano Lviv" за те, що він видався підозрілим.

Коли він зайшов до закладу, то розмовляв по телефону і шукав журналістку, з якою домовився про інтерв’ю.

"Він йому (офіціантові) здався на дивну людину, яка поводилась не так, як усі. Це проблема нашого суспільства, що ми на людей, які поводяться не так, як усі, реагуємо по-різному… З розмови з офіціантом, він його не штовхав. На камері видно, що він поклав йому руку на спину і проводив до виходу", – прокоментував інцидент директор мережі "Vapiano" в Україні Володимир Гавришевський телеканалу "24".

Достеменно не відомо, чи звільнено офіціанта, але він уже кілька днів не виходить на роботу.

Відео з камер спостереження заклад надасть тільки з погодження інших клієнтів, які перебували у приміщенні. А допоки дирекція намагається залагодити конфлікт, Володимир особисто попросив вибачення у Романа. Вибачення директора ресторану Роман, звісно, прийняв, проте журналістам зізнався, що це був чи не перший його похід до ресторану.

35-літній Роман Кисляк – відомий у Львові переселенець з Донецька. У нього церебральний параліч, але чоловік намагається жити нормальним життям і працює водієм таксі. Про нього неодноразово знімали сюжети, писали статті.

Журналістка Мар’яна, яка у той день мала зустрітися з Романом, розповіла, що коли побачила як він на неї чекає під дверима закладу, обурилася і хотіла вияснити причину.

"Я хотіла підійти до адміністратора і з’ясувати власне причину чому так сталось. Адже в нас наперед все було домовлено. Проте Роман запротестував, сказав, що всі ми є християни і треба пробачити", – пригадала вона.

Сам Роман в інтерв’ю телеканалу заявив, що не тримає зла на офіціанта, який прогнав його з приміщення, адже звик до того, що є вигнанцем у суспільстві.

"Я не ходжу по ресторанах, бо розумію, що є бридким. Вони гидують. Але ж мене запросили на зустріч... Я себе звинувачую, хоча це й не я виклав в інтернет... Я не хочу жити, бо я є тягарем у суспільстві", – розповів Кисляк.

6 лютого адміністрація ресторану на своїй сторінці у мережі Facebook повідомила, що принесла вибачення Роману і сторони не мають претензій одна до одної.

Адміністрація та команда ресторану Vapiano Lviv приносить свої вибачення Роману Кисляку за прикрий випадок, який мав міс...

Опубліковано Vapiano Lviv 6 лютого 2016 р.

У коментарях представники ресторану додали, що їх приміщення пристосовані для інвалідів та пообіцяли що проведуть роз'яснювальну роботу і інструктаж щодо поводження зі всіма гостями ресторану.

Однак вибачення у такій формі викликало ще більшу хвилю обурення серед користувачів мережі і заклики не відвідувати ресторан, що став місцем дискримінації людини з ДЦП.

Реклама:

Головне сьогодні